Majlis Malam akan Menampilkan Kehadiran Penerima Anugerah termasuk Ayushmann Khurrana, Eric Nam, Ke Huy Quan, Elizabeth Wathuti dan Zainab Salbi

Hari ini, TIME mendedahkan penerima Anugerah Kesan TIME100 kedua di Singapura, yang mengiktiraf visioner yang telah melakukan lebih daripada yang diharapkan untuk memberi kesan dan membawa industri masing-masing ke hadapan. Penerima baharu yang diumumkan adalah: pelakon, Ayushmann Khurrana; penyanyi, Eric Nam; pelakon, Ke Huy Quan; aktivis, Elizabeth Wathuti; dan aktivis, Zainab Salbi.

  • Ayushmann Khurrana Adalah Bintang Bollywood Yang Tidak Seperti Yang Lain
  • Eric Nam Ingin Mengingatkan Semua Orang Bahawa Tiada Siapa Yang Mempunyai Kesihatan Mental Yang ‘Sempurna’
  • Ke Huy Quan Mau Anda Jangan Pernah Menyerah Impian Anda
  • Elizabeth Wathuti Menanam Biji Tindakan Iklim
  • Bagi Zainab Salbi, Menyokong Wanita Adalah Kunci Kemajuan Sosial

Untuk meraikannya, TIME akan menganjurkan majlis anugerah undangan sahaja dan majlis koktel pada hari Ahad, 17 September di Galeri Kebangsaan Singapura, yang menampilkan kehadiran kelima-lima penerima Anugerah Kesan TIME100, serta pemimpin, pengaruh, visioner dan ahli komuniti global TIME100 yang lain.

Acara ini juga akan mengumpulkan CEO, pemimpin perniagaan dan pemikir inovatif untuk perbincangan tentang bagaimana mereka menggunakan platform mereka untuk membina dunia yang lebih baik. Pembentang acara termasuk Dorothea Koh, Pengasas dan CEO BotMD; Prasoon Kumar, Pengasas Bersama dan CEO BillionBricks dan lain-lain. Selepas majlis itu, TIME akan menganjurkan parti tontonan untuk Perlumbaan Grand Prix F1 Singapura.

“Kami sangat gembira dapat menghormati dan mengiktiraf penerima Anugerah Kesan TIME100 2023 atas pencapaian mereka yang luar biasa,” kata Ketua Pegawai Eksekutif TIME Jessica Sibley. “TIME menantikan untuk kembali ke Singapura buat kali kedua berturut-turut dengan sokongan rakan kongsi kami di Lembaga Pembangunan Ekonomi Singapura, Mastercard dan McKinsey & Company.”

“Anugerah Kesan TIME100 bersuara kepada intipati misi kami di TIME untuk menyoroti orang dan idea yang membentuk dan memperbaiki dunia,” kata Penyunting Eksekutif Dan Macsai, yang menyelia francais TIME100. “Kami sangat gembira dapat mengiktiraf kumpulan pemimpin yang luar biasa ini, dan mengumpulkan komuniti global TIME100 kami di Singapura.”

Anugerah Kesan TIME100 2023 di Singapura dibangunkan dengan kerjasama Lembaga Pembangunan Ekonomi Singapura dan dibentangkan oleh rakan kongsi utama Mastercard dan rakan kongsi pengetahuan McKinsey & Company.

“Singapura sangat gembira dapat menganjurkan Anugerah Kesan TIME100 yang menghormati individu luar biasa yang diiktiraf dalam bidang kerja mereka, dan komited untuk membuat perubahan dan mewujudkan dunia yang lebih baik. Kami mengalu-alukan lebih banyak peluang untuk mengumpulkan minda terbaik yang mempunyai minat untuk memberi kesan positif di Singapura,” kata Jacqueline Poh, Pengarah Urusan, Lembaga Pembangunan Ekonomi Singapura.

“Cita-cita Mastercard adalah untuk memberdayakan ekonomi dan memberdayakan orang untuk membina ekonomi mampan di mana semua orang makmur. Itulah sebabnya Mastercard berbesar hati bekerjasama dengan Anugerah Kesan TIME100 untuk menyoroti komitmen pelopor yang telah menangani masalah sebenar dan memberikan nilai sebenar melalui keusahawanan, inovasi dan kemampanan. Hanya melalui perkongsian inilah kesan berskala dan mampan dapat dicapai,” kata Ari Sarker, Presiden, Asia Pasifik, Mastercard.

“Di McKinsey, kami beruntung dapat bekerja dengan organisasi yang berada dalam perjalanan pertumbuhan baru, satu yang mengejar kemampanan, inklusi, dan pertumbuhan ekonomi, semuanya pada masa yang sama. Anugerah ini mengiktiraf bahawa, melalui usaha berterusan mereka, para pemimpin boleh memberi kesan dan membentuk bukan sahaja masa depan industri mereka tetapi dunia secara keseluruhan,” kata Gautam Kumra, Rakan Kanan dan Pengerusi, Asia, McKinsey & Company.

Untuk membaca liputan TIME tentang Anugerah Kesan TIME100 di Singapura, lawati TIME.com

###

Mengenai TIME

TIME ialah jenama media global berusia 100 tahun yang mencapai gabungan audiens melebihi 120 juta di seluruh dunia melalui majalah ikonik dan platform digitalnya. Dengan akses tanpa tandingan kepada orang paling berpengaruh di dunia, kepercayaan pengguna dan rakan kongsi di seluruh dunia, dan kuasa penyatuan yang tidak tertandingi, misi TIME adalah untuk menceritakan kisah penting orang dan idea yang membentuk dan memperbaiki dunia. Hari ini, TIME juga merangkumi divisi filem dan televisyen pemenang Anugerah Emmy® TIME Studios; perniagaan acara langsung yang semakin berkembang yang dibina di atas francais berpengaruh TIME100 dan Person of the Year dan pengalaman khusus; TIME for Kids, yang menyediakan berita tepercaya dengan fokus kepada literasi berita untuk kanak-kanak dan sumber berharga untuk guru dan keluarga; studio kandungan jenama yang memenangi anugerah Red Border Studios; divisi web3 yang terkemuka di industri; platform pembinaan laman web TIME Sites; platform tindakan kemampanan dan iklim TIME CO2; platform e-dagang dan kandungan TIME Stamped, dan banyak lagi.