Polis di Clarksdale, Miss., telah menangkap suspek dalam kes rogol yang didakwa terhadap Ashley, seorang gadis berusia 13 tahun yang baru-baru ini melahirkan bayi setelah dia tidak dapat melakukan perjalanan ke luar negeri untuk menjalani pengguguran.

Ibu Ashley, Regina, memberitahu TIME dalam pesanan teks 5 September bahawa polis memaklumkannya seorang suspek telah ditangkap dalam kes itu. (Ashley dan Regina adalah nama samaran untuk melindungi privasi mangsa rogol bawah umur.) Jabatan polis Clarksdale menghantar TIME siaran akhbar yang menyatakan bahawa seorang lelaki berusia 16 tahun telah ditangkap dan didakwa dengan rogol pada 5 September, dan seorang jurucakap kemudiannya mengesahkan bahawa penangkapan itu berkaitan dengan kes Ashley.

Regina memberitahu TIME bahawa polis berkata suspek itu telah dikenal pasti menggunakan bukti DNA. Dia juga berkata suspek itu adalah orang yang sama yang dia telah bendera kepada detektif yang mengendalikan kes itu pada Februari, selepas ahli keluarga mengesan dia di media sosial dan Ashley mengenal pasti dia sebagai perogol yang didakwa. “Kami telah menemui budak lelaki itu,” Regina menghantar pesanan teks kepada detektif pada 11 Februari, melampirkan foto media sosial yang menunjukkan suspek yang didakwa di jalan mereka, dengan rumah jiran kelihatan di latar belakang, menurut tangkapan skrin yang TIME lihat.

Apabila keputusan DNA keluar pada 30 Ogos, Regina berkata, polis memberitahunya bahawa keputusan itu sepadan dengan pengenalan Ashley. Polis Clarksdale berulang kali enggan berkomentar kepada TIME tentang butiran khusus kes itu, dan tidak akan mengesahkan sama ada suspek yang ditangkap adalah orang yang sama yang keluarga asalnya kenal pasti kepada polis.

Siaran akhbar polis tidak menamakan suspek itu; jabatan itu tidak mengeluarkan nama defendan bawah umur. Ia menyatakan suspek itu akan muncul di hadapan hakim di Mahkamah Litigasi Coahoma County, tetapi tidak mengatakan bila. Dihubungi untuk komen, Mahkamah Litigasi meminta TIME menghubungi polis Clarksdale. Pejabat Pendakwa Raya tidak tersedia untuk komen. Tidak jelas sama ada suspek itu telah mendapatkan peguam.

Ashley mendapati dia hamil pada bulan Januari, menurut doktor Ashley dan Regina. Ketika itulah Ashley memberitahu ibunya bahawa dia telah dirogol oleh seorang asing di luar rumahnya pada Oktober 2022, tidak lama sebelum hari jadi ke-13nya.

Ashley memberitahu Regina bahawa dia tidak pernah bertemu perogolnya, dan bahawa dia adalah orang dewasa, kata Regina. “Saya bertanya kepadanya, ‘Adakah dia orang dewasa?’ dan dia berkata, ‘Yeah, dia kelihatan seperti orang dewasa di wajahnya,’” kata Regina. Ashley menggambarkannya kepada ibunya sebagai “tinggi, dan wajahnya kelihatan dewasa,” kata Regina. Ashley juga memberitahu Regina bahawa penyerangnya yang didakwa memandu kereta. Di Mississippi, pemandu seawal 15 tahun boleh mendapatkan permit pelajar.

Selepas membuat laporan polis pada bulan Januari, Regina berkata dia diberitahu polis memerlukan bukti DNA untuk meneruskan siasatan, dan tidak dapat memperoleh bukti itu sehingga bayi Ashley dilahirkan. Anak lelaki Ashley Peanut—TIME menggunakan nama samaran untuk menjaga privasi keluarga—dilahirkan pada 30 Julai. Polis Clarksdale tidak mengambil sampel DNA dari hospital sehingga tiga hari selepas kelahiran Peanut, dan hanya selepas permintaan berulang kali dari TIME.

Pada 30 Ogos, Ashley dipanggil ke balai polis untuk disoal siasat, kali ini oleh bekas Ketua Polis Clarksdale, Sandra Johnson, yang memberitahu keluarga dia bekerja sebagai perunding dalam kes itu.

“Perempuan itu berkata, ‘Saya akan menanya awak satu soalan dan soalan ini akan mengena,’” kata Regina, yang hadir ketika itu. “Dia berkata, ‘Adakah awak kenal orang yang melakukannya?’ Ashley berkata tidak,” kenang Regina. “Dia cuba memastikan Ashley tidak berbohong tentang mereka berkancah.” (Johnson tidak membalas permintaan komen.)

Ashley telah menjadi ibu selama sebulan sekarang. Regina tinggal di rumah untuk membantunya selama kira-kira dua minggu, tetapi sekarang dia kembali bekerja. Ashley berkata bahagian paling sukar menjadi ibu setakat ini adalah “terjaga pada waktu malam,” kerana bayi itu “makan banyak.” Regina berkata keluarga telah berusaha untuk menerangkan kedatangan bayi baru itu, menghadapi bisikan dari jiran dan gosip dari saudara-mara. Ashley merancang untuk memulakan gred tujuh pada bulan Oktober; seorang saudara akan menjaga Peanut semasa dia berada di sekolah.

Selepas TIME menerbitkan kisah Ashley, Regina memulakan GoFundMe yang telah mengumpul hampir $70,000 daripada penderma untuk membantu keluarga membesarkan Peanut, berpindah lebih dekat dengan keluarga, dan memberi Ashley permulaan baru.