LEXINGTON, Ky., 1 Sept. 2023 — Valvoline Global, pemimpin global dalam penyelesaian automotif dan industri, hari ini mengumumkan pelaburan ekuiti dalam HAERTOL Chemie GmbH, pengeluar cecair pemindahan haba automotif utama Eropah.

Pelaburan strategik ini adalah sebahagian daripada komitmen berterusan Valvoline Global untuk mengembangkan produk dan penyelesaiannya bagi memberi khidmat yang lebih baik kepada keperluan pengguna dan pelanggan di seluruh dunia.

Sejak 2018, HAERTOL dan Valvoline telah mengekalkan perkongsian pelesenan dan pengedaran antarabangsa. Dalam lingkungan perkongsian bersama ini, Valvoline mengedarkan penyejuk premium FROSTOX®HT-12 di Amerika Utara dan Asia Pasifik.

Sebagai syarikat inovasi, Valvoline Global memberi tumpuan kepada membangunkan teknologi automotif inovatif yang memberi tumpuan kepada masa depan mobiliti. Perhubungan yang diperluas ini akan meningkatkan keupayaan syarikat dalam bidang ini, menjana nilai untuk pelanggan sedia ada dan baharu.

Mengenai ValvolineTM Global Operations

Valvoline Global adalah pemimpin global dalam penyelesaian automotif dan industri, mewujudkan produk dan perkhidmatan terbaik untuk rakan kongsi di seluruh dunia. Ditubuhkan pada 1866, syarikat ini memperkenalkan minyak enjin jenama pertama di dunia dan membangunkan pengiktirafan jenama yang kukuh dan penarafan kepuasan pelanggan yang tinggi merentasi pelbagai saluran produk. Dengan jualan di lebih daripada 140 negara dan wilayah, penyelesaian Valvoline Global boleh didapati untuk setiap enjin dan pemacu, termasuk kenderaan bermil tinggi dan berat, yang ditawarkan di lebih daripada 80,000 lokasi. Valvoline Global membawa masa depan mobiliti melalui penyelesaian inovatif untuk kenderaan dengan kuasa elektrik, hibrid dan pembakaran dalaman – dan syarikat ini akan terus menyelesaikan cabaran automotif dan industri global seiring ia bergerak ke hadapan. Untuk ketahui lebih lanjut, layari ValvolineGlobal.com.

Mengenai HAERTOL Chemie GmbH

HAERTOL adalah pengeluar dan pembekal produk antifriz premium Eropah terkemuka. Syarikat ini mempunyai lebih daripada 60 tahun pengalaman dalam membangunkan dan menghasilkan produk kimia termasuk antifriz Frostox®, cecair pemindahan haba, produk khusus untuk automotif, penjanaan kuasa dan aplikasi lain dengan jualan di empat benua. Ditubuhkan pada 1952, syarikat ini telah berkembang menjadi salah satu pengeluar utama antifriz, bekalan pateri, produk pra-rawatan penyelesaian permukaan. Ia adalah pembekal antifriz yang disahkan untuk OEM premium Eropah utama. Untuk ketahui lebih lanjut, layari www.haertol.de.

TM Trademark, Valvoline Global Operations

Untuk maklumat lanjut:

HAERTOL Chemie GmbH contact:

Dr. Marco Bergemann
+49 40-602297-1
marco.bergemann@haertol.de

Valvoline Global contact:

Abby Malik
+1 (606)-923-8864
abby.malik@valvolineglobal.com