NEW YORK, 8 September 2023 — Laporan “pasaran perkhidmatan penyumberan luar dan penyumberan luar pusat data mengikut pengguna akhir (BFSI, penjagaan kesihatan, e-dagang, telekomunikasi, dan lain-lain), jenis (borong dan runcit), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia Pasifik, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan) – Ramalan dan Analisis 2023-2027″ telah ditambah kepada penawaran technavio. Dengan pensijilan ISO 9001: 2015, Technavio telah berbangga menjadi rakan kongsi kepada lebih daripada 100 syarikat Fortune 500 selama lebih daripada 16 tahun. Perbezaan pertumbuhan potensi bagi pasaran perkhidmatan penyumberan luar dan penyumberan luar pusat data dari 2022 hingga 2027 adalah USD 163.36 bilion. Permintaan yang semakin meningkat untuk kemudahan penyumberan luar pusat data adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran. Syarikat yang mengendalikan kemudahan penyumberan luar menawarkan lebih banyak manfaat daripada membina pusat data sendiri. Penjujukan Penyumberan Luar secara signifikan mengurangkan perbelanjaan modal (CAPEX) untuk infrastruktur dan meningkatkan konektiviti yang diperlukan untuk perkhidmatan operasi. Penyumberan luar pusat data adalah kemudahan sewaan untuk pelayan, peralatan storan, dan peralatan rangkaian. Di samping itu, kemudahan penyumberan luar direka dengan pelayan persendirian yang boleh disewa oleh perniagaan untuk memasang infrastruktur IT mereka. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran semasa tempoh ramalan. Dapatkan wawasan yang lebih mendalam tentang saiz pasaran, senario pasaran semasa, peluang pertumbuhan masa depan, faktor-faktor penggerak pertumbuhan utama, tren terkini, dan banyak lagi. Beli laporan penuh di sini

Cabaran Pasaran

Sifat modal intensif pasaran fokus adalah cabaran signifikan yang menyekat pertumbuhan pasaran. Model perniagaan penyumberan luar adalah berdasarkan industri perumahan dan oleh itu perniagaan modal intensif. Banyak organisasi beralih daripada model CAPEX tinggi kepada model OPEX tinggi untuk mengelakkan isu pemilikan modal. Untuk mengurangkan penyelenggaraan, keselamatan, dan kos pengurusan pusat data, banyak pengguna akhir di seluruh dunia telah mula menggunakan perkhidmatan penyumberan luar pusat data. Walau bagaimanapun, ini meningkatkan beban ke atas penjual yang beroperasi di pasaran. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka menyekat pertumbuhan pasaran semasa tempoh ramalan.

Ketahui pemacu utama, tren, dan cabaran tambahan yang tersedia dengan Technavio. Baca Sampel PDF Laporan Sekarang

Pasaran perkhidmatan penyumberan luar dan penyumberan luar pusat data telah disegmentasikan mengikut Pengguna Akhir (BFSI, Penjagaan Kesihatan, E-dagang, Telekomunikasi, dan Lain-lain), Jenis (Borong dan Runcit), dan Geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia Pasifik, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan).

Pertumbuhan dalam bahagian pasaran BFSI akan signifikan semasa tempoh ramalan. Data perbankan dan kewangan termasuk maklumat akaun pelanggan dan kewangan, data pemegang kad, transaksi, dan data peribadi. Organisasi BFSI global sering menghadapi kos operasi tinggi yang berkaitan dengan pemilikan pusat data tradisional, yang mempengaruhi keupayaan mereka untuk mengembangkan perniagaan mereka. Walau bagaimanapun, dengan peningkatan pelaburan dalam kos operasi tinggi (OPEX), syarikat BFSI menyumberkan ruang penyumberan luar dari syarikat atau menyewa pelayan dari penyedia penyumberan luar yang dikendalikan. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan segmen semasa tempoh ramalan.

Amerika Utara dianggarkan menyumbang 45% kepada pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan. Di rantau ini, pelaburan yang semakin meningkat dalam operasi pusat data berskala besar dijangka membawa kepada peningkatan ketara dalam pasaran penyumberan luar dan perkhidmatan penyumberan luar.

Lihat Sampel Laporan untuk wawasan mengenai sumbangan semua segmen dan peluang serantau dalam laporan.

Syarikat-syarikat Utama dalam Pasaran Perkhidmatan Penyumberan Luar dan Penyumberan Luar Pusat Data:

BT Group Plc, Chunghwa Telecom Co. Ltd., Cogent Communications Holdings Inc., CoreSite Realty Corp., Cyfuture, CyrusOne LLC, Cyxtera Technologies Inc., Digital Realty Trust Inc., Equinix Inc., Fidelity National Information Services Inc., Flexential Corp., Internap Holding LLC, KDDI Corp., Lumen Technologies Inc., Navisite LLC, NTT DATA Corp., phoenix NAP LLC, Rackspace Technology Inc., Sabey Corp., Verizon Communications Inc.

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran penyumberan luar analitik data dianggarkan berkembang pada CAGR 32.59% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 23,111.4 juta. Laporan pasaran penyumberan luar analitik data ini secara meluas meliputi segmentasi pasaran mengikut jenis (ramalan, deskriptif, dan preskriptif), pengguna akhir (BFSI, penjagaan kesihatan, runcit, IT dan telekom, dan lain-lain), dan geografi (Amerika Utara, Asia Pasifik, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran penyumberan luar analitik data adalah fokus untuk mengurangkan kos operasi.

Pasaran pencegahan kehilangan data (DLP) dianggarkan berkembang pada CAGR 23.38% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 3,247.21 juta. Laporan pasaran pencegahan kehilangan data ini secara meluas meliputi segmentasi pasaran mengikut penggunaan (berasaskan awan dan di premis), teknologi (DLP berdasarkan pusat data/storan, DLP titik akhir, dan DLP rangkaian), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia Pasifik, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Penggunaan awan yang semakin meningkat untuk penyimpanan data adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran.