NEW YORK, 13 Sept. 2023 — Pasaran pemanis buatan dijangka meningkat sebanyak USD 2.01 bilion dari 2022 hingga 2027, menurut Technavio. Selain itu, momentum pertumbuhan pasaran akan berkembang pada CAGR 5.05% sepanjang tempoh ramalan. Peningkatan populariti pemanis rendah kalori secara ketara memacu pasaran pemanis buatan. Walau bagaimanapun, faktor-faktor seperti potensi kesan sampingan kesihatan negatif pemanis buatan mungkin menghalang pertumbuhan pasaran. Technavio menyediakan ringkasan laporan yang komprehensif yang menerangkan saiz pasaran dan ramalan bersama-sama dengan metodologi penyelidikan. Sampel laporan boleh didapati dalam format PDF


Technavio has announced its latest market research report titled Global Artificial Sweetener Market 2023-2027

Peningkatan populariti pemanis rendah kalori mendorong pertumbuhan pasaran pemanis buatan global. Peningkatan prevalens diabetes dan obesiti di seluruh dunia telah membawa kepada permintaan yang semakin meningkat untuk pemanis rendah kalori seperti sakarin, sukralosa, dan neotam. Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), pada tahun 2021, kira-kira 422 juta orang di seluruh dunia menghidap diabetes, dengan kebanyakan kes ditemui di negara berpendapatan rendah dan sederhana. Apabila bilangan pesakit diabetes meningkat, penggunaan pemanis rendah kalori juga meningkat. Sementara itu, tahap obesiti hampir meningkat tiga kali ganda sejak 1975. Oleh itu, pasaran pemanis buatan global dijangka akan berkembang dengan ketara sepanjang tempoh ramalan.

Analisis Segmen Utama

Pasaran dibahagikan mengikut aplikasi (Makanan dan minuman, Jualan langsung, Farmaseutikal, dan Lain-lain), jenis (Aspartam, Neotam, Sukralosa, Acesulfame-K, dan Sakarin), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika).

  • Perkongsian pertumbuhan pasaran oleh segmen makanan dan minuman akan ketara sepanjang tempoh ramalan. Makanan dan minuman bebas gula merangkumi pelbagai produk yang tidak mengandungi gula dan mengandungi pemanis buatan, yang menambah rasa manis kepada produk tersebut. Syarikat makanan dan minuman yang berbeza menyampaikan dan menggalakkan minuman diet bebas gula untuk menarik perhatian pengguna yang lebih prihatin tentang kesihatan. Sebagai contoh, PepsiCo menawarkan Pepsi dietnya, yang tidak mengandungi gula atau karbohidrat dan diiklankan sebagai minuman ringan dan menyegarkan yang sesuai untuk pengguna yang menjaga diet. Tawaran produk sedemikian dijangka mendorong pertumbuhan segmen sepanjang tempoh ramalan.

Untuk mengetahui perincian dan titik utama tambahan pada pelbagai segmen pasaran dan kesan mereka pada tahun-tahun mendatang, Lihat Sampel Laporan PDF.

Analisis Pasaran Geografi

  • APAC dianggarkan membentuk 41% daripada pasaran global sepanjang tempoh ramalan.

Pandangan Syarikat
Pasaran pemanis buatan adalah terpecah, dan syarikat-syarikat melaksanakan strategi pertumbuhan organik dan bukan organik untuk bersaing dalam pasaran. Laporan menganalisis persaingan pasaran dan menawarkan maklumat tentang beberapa syarikat pasaran, termasuk Ajinomoto Co. Inc., Archer Daniels Midland Co., Cargill Inc., Celanese Corp., GLG Life Tech Corp., Hermes Sweeteners Ltd., INFINITY ADDITIVES AND FOODS, Ingredion Inc., JK Sucralose Inc., Johnson and Johnson Services Inc., MANUS BIO, Morita Kagaku Kogyo Co. Ltd., Nestle SA, Roquette Freres SA, Sunwin Stevia International Inc., Tate and Lyle Plc, TEREOS PARTICIPATIONS, Van Wankum Ingredients BV, Whole Earth Brands Inc., Wilmar International Ltd., dan Zydus Wellness Ltd.

Cabaran

Kesan sampingan kesihatan negatif yang berpotensi daripada pemanis buatan merupakan cabaran penting bagi pertumbuhan pasaran pemanis buatan global.

Lihat Sampel Laporan PDF untuk mendapatkan perincian lanjut tentang strategi pertumbuhan yang diadopsi oleh syarikat-syarikat dan tawaran produk mereka.

Laporan Berkaitan:

Perkongsian pasaran pemanis makanan di Mexico dijangka meningkat kepada USD 84.21 juta dari 2021 hingga 2026, dan momentum pertumbuhan pasaran akan dipercepatkan pada CAGR 4.65%. Laporan ini secara meluas merangkumi pemecahan pasaran pemanis makanan di Mexico mengikut aplikasi (makanan, minuman, dan lain-lain) dan jenis (pemanis berintensiti tinggi dan pemanis berintensiti rendah). Permintaan yang semakin meningkat untuk pemanis makanan organik adalah salah satu pemacu utama yang menyokong pertumbuhan pasaran pemanis makanan di Mexico.

Perkongsian pasaran pemanis makanan dijangka dipercepatkan pada CAGR 3.65% dan mencapai anggaran nilai USD 1.79 bilion dari 2021 hingga 2026. Laporan ini secara meluas merangkumi pemecahan pasaran mengikut jenis (pemanis berintensiti tinggi dan pemanis berintensiti rendah) dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan dalam pasaran pemanis makanan adalah pelbagai aplikasi pengganti gula.

ToC:

Ringkasan Eksekutif

Lanskap Pasaran

Penyelarasan Pasaran

Saiz Pasaran Sejarah

Analisis Lima Kuasa

Pemecahan Pasaran mengikut Aplikasi

Pemecahan Pasaran mengikut Jenis

Lanskap Pelanggan

Lanskap Geografi

Pemacu, Cabaran, & Tren

Lanskap Syarikat

Analisis Syarikat

Lampiran

Mengenai Technavio

Technavio ialah syarikat penyelidikan dan penasihat teknologi global terkemuka. Penyelidikan dan analisis mereka memberi tumpuan kepada pasaran yang muncul di seluruh dunia.