NEW YORK, 14 Sept. 2023 — Pasaran kapal pesiar dianggarkan akan berkembang sebanyak USD 3.38 bilion dari 2022 hingga 2027, pada kadar CAGR 6.71%. Pasaran kapal pesiar terpecah belah disebabkan kehadiran banyak syarikat global dan serantau. Beberapa syarikat terkemuka yang menawarkan pasaran kapal pesiar adalah Alexander Marine International Co Ltd., Azimut Benetti SpA, Cantieri Navali Codecasa Tre SpA, Dalian Wanda Group, Damen Shipyards Group, Feadship Holland BV, Fincantieri Spa, Flensburger Schiffbau Gesellschaft mbH, Fr. Lurssen Werft GmbH, Heesen Yachts Sales BV, Horizon Yacht USA, KPS Capital Partners LP, Oceanco SAM, Overmarine Group Spa, Palmer Johnson, Palumbo Group Spa, Sanlorenzo Spa, THE ITALIAN SEA GROUP SpA, Viking Yacht Co., dan Westport Yachts. Laporan ini menyediakan senarai penuh syarikat-syarikat utama, strategi mereka, dan perkembangan terkini. Muat turun FREE Sample sebelum membeli


Technavio has announced its latest market research report titled Global Yacht Market 2023-2027

Tawaran Syarikat:

  • Alexander Marine International Co Ltd. – Syarikat ini menawarkan kapal pesiar seperti azimut grande tri-deck, 37 Legend Ocean Alexander, dan 35 Revolution Ocean Alexander.
  • Azimut Benetti SpA – Syarikat ini menawarkan kapal pesiar seperti seadeck 6, dan seadeck 7.
  • Cantieri Navali Codecasa Tre SpA – Syarikat ini menawarkan kapal pesiar seperti Amels 80, Amels 60, dan Seaxplore 60.
  • Untuk butiran mengenai syarikat dan tawaran mereka – Beli laporan!

Mengikut Geografi, pasaran dikelaskan sebagai Eropah, Amerika Utara, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika. Eropah akan mempunyai bahagian pasaran yang terbesar.

  • Eropah dianggarkan menyumbang 34% kepada pertumbuhan pasaran global sepanjang tempoh ramalan. Permintaan kapal pesiar di Eropah bergantung kepada banyak faktor, termasuk garis pantai kawasan yang luas, kepekatan individu berpendapatan tinggi yang tinggi, dan keadaan cuaca yang sesuai untuk aktiviti air. Permintaan sebahagian besarnya didorong oleh peningkatan memancing dan sukan air lain seperti ski air, menyelam, dan berenang di negara-negara Eropah. Di samping itu, disebabkan tren terhadap aktiviti rekreasi dan berseronok seperti ski air, menyelam, dan berenang, pasaran kapal pesiar akan berkembang dengan ketara dalam tempoh 2017-2022. Pemacu utama yang mendorong permintaan kapal pesiar adalah peningkatan keutamaan pelancong untuk perjalanan mewah, rawatan peribadi, dan ekskursi khas. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan pasaran di rantau ini sepanjang tempoh ramalan.

Muat turun laporan sampel percuma untuk mendapatkan lebih banyak pandangan mengenai perkongsian pasaran pelbagai rantau dan sumbangan segmen.

  • Pemacu impak- Peningkatan populariti pelancongan rekreasi
  • Trend Utama – Peningkatan permintaan kapal pesiar mewah
  • Cabaran Utama – Kos penyelenggaraan dan operasi yang tinggi

Perincian Pasaran

  • Mengikut Jenis, pasaran dikelaskan kepada motor dan layar. Perkongsian pertumbuhan pasaran oleh segmen motor akan ketara sepanjang tempoh ramalan. Kapal pesiar motor biasanya lebih laju dan berkuasa berbanding kapal layar, membolehkan perjalanan yang lebih pantas dan cekap merentasi jarak yang lebih jauh. Ruang yang lebih besar, kawasan mewah, dan peralatan hiburan moden juga ditawarkan dalam Kapal pesiar ini. Di samping itu, kapal pesiar motor memudahkan maneuver supaya ia boleh dimanuver dengan lebih mudah dalam perairan sempit atau ruang sempit. Bahagian pasaran yang tinggi bagi segmen ini adalah disebabkan kelebihan yang ditawarkan oleh kapal pesiar motor, seperti kelajuan dan prestasi yang tinggi serta liputan jarak jauh. Selain itu, kapal pesiar ini sangat popular dalam kalangan orang ramai kerana sistem dan peralatan canggihnya, seperti peranti yang disambungkan di atas kapal. Oleh itu, faktor-faktor ini dijangka mendorong pertumbuhan segmen sepanjang tempoh ramalan.

Pakar penyelidikan Technavio telah menyediakan lebih banyak pandangan mengenai perkongsian pasaran segmen – Lihat Laporan Sampel Percuma

Laporan Berkaitan

Saiz pasaran kenderaan rekreasi (RV) dianggarkan berkembang pada CAGR 7.82% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 32.03 bilion. Laporan pasaran kenderaan rekreasi (RV) ini secara meluas merangkumi perincian pasaran mengikut aplikasi (peribadi dan komersial), produk (RV boleh tunda dan RV bermotor), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Peningkatan penggunaan RV oleh generasi pengguna yang berbeza adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran.

Saiz pasaran peralatan kanu dan kayak dianggarkan berkembang pada CAGR 2.51% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran diramalkan meningkat sebanyak USD 173.35 juta. Laporan pasaran peralatan kanu dan kayak ini secara meluas merangkumi perincian pasaran mengikut saluran pengedaran (peruncit barangan sukan, kedai serbaneka/pasar raya besar, runcit dalam talian, dan lain-lain), produk (kanu, kayak, dan aksesori), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Peningkatan penggunaan RV oleh generasi pengguna yang berbeza adalah faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran.