Ketua Editor Medscape Eric Topol bercakap tentang COVID-19, RSV dan Musim Selesema dengan Manisha Patel dari CDC
NEWARK, N.J., 6 Sept. 2023 – Ancaman tiga serangkai COVID-19, selsema dan RSV dewasa pada musim luruh ini telah mencetuskan amaran baru untuk komuniti perubatan. Pada 19 September, editor Medscape akan menganjurkan acara pertama dalam siri baru sepenuhnya, “Medscape Masters,” di mana pakar membincangkan isu perubatan paling mendesak semasa.

Acara pertama “COVID-19, Flu dan RSV: Bagaimana ‘Tripledemic’ Mempengaruhi Amalan Anda,” akan menampilkan Eric J. Topol, MD, ketua editor Medscape, dan Manisha Patel, MD, MS, MBA, yang kini berkhidmat sebagai ketua pegawai perubatan untuk Pusat Nasional Imunisasi dan Penyakit Pernafasan (NCIRD) dan merupakan kapten dalam Perkhidmatan Kesihatan Awam Amerika Syarikat di Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit (CDC). Panel ini akan dimoderatorkan oleh Neha Pathak, MD, FACP, DipABLM, ketua editor perubatan kesihatan dan perubatan gaya hidup WebMD.

“Medscape Masters akan menawarkan wawasan dan kepakaran ke dalam dunia penjagaan pesakit yang sentiasa berubah, terutamanya dalam acara pertama kami,” kata Dr. Topol. “Musim COVID-19, selsema dan RSV tahun ini dijangka akan mempengaruhi pesakit di seluruh negara, dan adalah penting bagi doktor untuk menyedari rawatan dan pilihan pencegahan untuk ditawarkan kepada pesakit mereka.”

Siri acara maya Medscape Masters akan menyediakan wawasan klinikal dan profesional yang boleh dilaksanakan yang tidak dapat diakses oleh doktor di tempat lain, dengan mengumpulkan pakar terkemuka dalam bidang masing-masing.

Topik yang akan datang dalam acara kemudian termasuk perdebatan sama ada pesakit harus mempunyai akses elektronik segera kepada keputusan ujian kanser, serta perbincangan mengenai penglibatan AI dalam industri penjagaan kesihatan.

Lawati pautan di sini untuk mendaftar acara Medscape Masters pertama pada 19 September.

Mengenai MedscapeMedscape adalah sumber berita klinikal, maklumat kesihatan, dan alat titik penjagaan terkemuka untuk profesional penjagaan kesihatan. Medscape menawarkan pakar, doktor penjagaan primer, dan profesional penjagaan kesihatan lain maklumat perubatan dan alat pendidikan yang paling kukuh dan bersepadu. Medscape Education (medscape.org) adalah destinasi terkemuka untuk pembangunan profesional berterusan, terdiri daripada lebih daripada 30 destinasi yang memberi tumpuan kepada kepakaran yang menawarkan ribuan kursus C.M.E. dan C.E. percuma dan program pendidikan lain untuk doktor, jururawat, dan profesional penjagaan kesihatan lain. Medscape adalah anak syarikat WebMD Health Corp.

Mengenai WebMD WebMD Health Corp., sebuah Syarikat Internet Brands, adalah penyedia perkhidmatan maklumat kesihatan terkemuka, berkhidmat kepada pesakit, doktor, profesional penjagaan kesihatan, majikan, pelan kesihatan, dan sistem kesihatan melalui portal awam dan swasta dalam talian, platform mudah alih, dan penerbitan yang memberi tumpuan kepada kesihatan. Rangkaian Kesihatan WebMD termasuk WebMD Health, Medscape, Jobson Healthcare Information, MediQuality, Frontline, Vitals Consumer Services, Aptus Health, Krames, PulsePoint, The Wellness Network, SanovaWorks, MedicineNet, eMedicineHealth, RxList, OnHealth, Medscape Education, dan laman Web milik WebMD yang lain. WebMD®, Medscape®, CME Circle®, Medpulse®, eMedicine®, MedicineNet®, theheart.org ®, dan RxList® adalah antara tanda dagangan WebMD Health Corp. atau anak syarikatnya.

SUMBER Medscape