DALLAS, 8 Sept. 2023 — Mammoth Holdings LLC, platform kereta cuci ekspres terkemuka Amerika, mengumumkan pembukaan lokasi terbarunya, PureMagic di Powell, Tennessee. Tapak baru yang terletak di luar Knoxville, Tennessee selari dengan strategi pertumbuhan dua hala Mammoth untuk membangunkan lokasi lapangan hijau sambil mengambil alih jenama sedia ada.

Mammoth Holdings Memperluas Jangkauan di Selatan
“Kami gembira dapat berkhidmat kepada bandar Powell dengan kemudahan bertaraf dunia dan perkhidmatan pelanggan kelas dunia,” kata Dave Hoffmann, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Mammoth Holdings. “Lokasi Powell adalah pembukaan lapangan hijau syarikat ke-8 tahun ini dan mewakili langkah ke hadapan lagi menuju matlamat kami 500 tapak.”
Dengan sembilan lokasi kini di pasaran Knoxville, lokasi Powell diatur menjadi destinasi utama bagi pemilik kereta di kawasan itu, menyediakan kemudahan dan perkhidmatan kelas atas kepada setiap kereta dan setiap pelanggan. Tapak ini adalah lokasi kesembilan Mammoth di bawah jenama PureMagic Car Wash.
Mammoth Holdings adalah platform kereta cuci pertama yang dibentuk oleh pakar industri dan mempunyai 120 lokasi operasi. Mammoth memberi tumpuan kepada operasi yang berorientasikan pelanggan; pendekatan pemerolehan yang berorientasikan operator; dan berusaha menjadi rakan kongsi pilihan bagi operator kereta cuci yang menginginkan kecairan, modal pertumbuhan, dan peluang pelaburan ekuiti tertunda cukai.
Portfolio pelbagai jenama Mammoth Holdings termasuk Busy Bee Car Wash, Coastal Carwash, Finish Line Car Wash, In & Out Express Carwash, Jax Kar Wash, Lulu’s Express Car Wash, Marc-1 Car Wash, Mr. Squeaky Car Wash, Pals Carwash, Pitstop Car Wash, PureMagic Carwash, Silverstar Car Wash, Speedy Clean Car Wash, Suds Car Wash, Swifty Car Wash, Ultra Car Wash, Wash Me Fast, Wash-N-Go Express Car Wash, dan Wiggy Wash.
Mammoth mempunyai modal pertumbuhan yang signifikan dan sedang mencari peluang pemerolehan dan pembangunan.
Pada Oktober 2018, Mammoth berkongsi dengan Red Dog Equity LLC, sebuah firma ekuiti swasta berpangkalan di Atlanta, yang, melalui perkongsian dengan kepentingan perniagaan keluarga Tom Pritzker (Dinasihati oleh The Pritzker Organization), menyediakan ekuiti untuk inisiatif pembangunan korporat Mammoth Holdings. Monroe Capital dan Morgan Stanley menyediakan pembiayaan hutang Mammoth Holdings.
Mengenai Mammoth Holdings Beribu pejabat di Dallas, Mammoth Holdings mengendalikan 118 kereta cuci konveyor di bawah jenama Busy Bee Car Wash, Coastal Carwash, Finish Line Car Wash, In & Out Express Carwash, Jax Kar Wash, Lulu’s Express Car Wash, Marc-1 Car Wash, Mr. Squeaky Car Wash, Pals Carwash, Pitstop Car Wash, PureMagic Carwash, Silverstar Car Wash, Speedy Clean Car Wash, Suds Car Wash, Swifty Car Wash, Ultra Car Wash, Wash Me Fast, Wash-N-Go Express Car Wash, dan Wiggy Wash di Georgia, Alabama, Kentucky, Illinois, Utah, South Carolina, Mississippi, Louisiana, Indiana, Missouri, Tennessee, North Dakota, South Dakota, Iowa, Nebraska, dan Florida.
Mammoth Holdings diasaskan oleh Gary Dennis dan Chip Hackett pada 2002. Untuk ketahui lebih lanjut, sila layari mammothholdings.com.
Mengenai Red Dog Equity LLC Red Dog Equity LLC adalah firma ekuiti swasta yang melabur dalam syarikat pertengahan ke bawah pasaran yang bersedia untuk pertumbuhan kukuh dalam perkongsian dengan pemimpin perniagaan yang gigih dan berusahawan (“Red Dogs”). Untuk ketahui lebih lanjut, sila layari reddogequity.com.
Mengenai The Pritzker Organization The Pritzker Organization adalah bank pedagang untuk kepentingan perniagaan keluarga Tom Pritzker. Maklumat tambahan boleh didapati di pritzkerorg.com.

SUMBER Mammoth Holdings