Terletak di lorong berpohon hanya beberapa saat dari daerah sibuk Thong Lor, hotel unik baru ini berusaha untuk mencipta kisah perjalanan yang menginspirasi

HONG KONG, 1 Sept. 2023Autograph Collection Hotels – sebahagian daripada portfolio global 31 jenama hotel luar biasa Marriott Bonvoy – mengumumkan penampilan menariknya yang pertama di Thailand dengan pembukaan Madi Paidi Bangkok, Autograph Collection. Hotel butik bergaya baru ini membawa seni bercerita ke hidup di Thong Lor, Sukhumvit, salah satu daerah paling meriah di bandar dan destinasi pilihan bagi mereka yang mencari campuran eklektik masakan, budaya, dan hiburan.

L-R: Ekkaluck Restaurant, Premium King Room, Lobby Lounge
Kiri-kanan: Restoran Ekkaluck, Bilik Premium Raja, Ruang Rehat Lobi

Thailand telah lama menjadi destinasi menarik bagi pelancong dengan budaya yang menarik dan iklim tropika. Hartanah Autograph Collection Hotels pertama kami di negara ini tiba di Bangkok – sebuah bandar dengan latar belakang yang kaya dan rasa gaya yang unik – sangat sesuai untuk jenama ini,” kata Jennifer Connell, Pemimpin Jenama Global, Autograph Collection Hotels dan Naib Presiden, Jenama Premium Istimewa, Marriott International. “Madi Paidi Bangkok, Autograph Collection bertujuan untuk mengangkut tetamu dalam perjalanan yang menarik ke jantung dan jiwa bandar ini, meninggalkan kesan abadi bagi mereka yang sama sekali tidak seperti yang lain.”

Konsep reka bentuk Madi Paidi Bangkok diilhamkan oleh pertentangan antara suasana santai dan perumahan jalan dengan suasana meriah Thong Lor. Eksterior elegan berbalut kayu, tumbuh-tumbuhan yang merimbun dan garis bumbung hijau menyatu dengan sempurna dengan persekitaran semulajadi di lorong berpohon ini. Melangkah masuk ke pintu masuk, interior dipengaruhi oleh kontras kaya: klasik bertemu kontemporari, timur bertemu barat. Sepanjang penginapan, pelancong canggih akan dimasukkan ke dalam dunia deria pelbagai seni, kraf, rasa, dan tekstur yang akan memancarkan cahaya baru ke destinasi dan mencipta hubungan dengan kejiranan.

Di Madi Paidi Bangkok, tetamu akan disambut dengan keramahan Thailand yang ikhlas, disimbolkan oleh tradisi mengucapkan tetamu “ma dee” (ketibaan yang menyenangkan), “yoo dee” (penginapan yang menyenangkan), dan “pai dee” (perjalanan yang selamat). Hotel ini berusaha memberi petualang global rasa seperti menjadi penduduk moden di bahagian bandar yang sentiasa berubah ini.

56 bilik dan suite di Madi Paidi Bangkok kaya dengan watak dan menyampaikan kisah yang tidak dijangka melalui seni dan dekorasi mereka. Warna bilik diilhamkan oleh beberapa permata berharga Thailand: Topaz (“Bud-Sa-Ra-Kum”), Safir (“Pai-Lin”), dan Zamrud (“Mo-Ra-Kot”). Tema berasingan ini diikat erat dengan simbol anyaman buluh “chalew” untuk mendoakan setiap tetamu semoga beruntung dan perjalanan yang selamat. Dengan saiz bilik antara 32 hingga 56 meter persegi, setiap tetamu akan mempunyai banyak ruang untuk bersantai, termasuk ruang tamu dengan sofa, dan kemudahan seperti pembuat kopi premium, TV LED besar, dan pancuran hujan. Makanan dalam bilik tersedia 24 jam sehari.

Ikatan antara tradisi dan moden juga dinyatakan di EKKALUCK, restoran tanda tangan hotel yang merangsang deria dengan masakan kreatif uniknya. Tempat makan elegan ini menjadi pentas untuk sarapan harian yang elegan, sebelum berubah menjadi suasana yang cerah dan mengundang untuk makan tengah hari dan gigitan siang. Apabila hari berubah menjadi malam dan lampu Thong Lor mula bersinar, EKKALUCK berubah menjadi restoran masakan Thai halus progresif. Chef Eksekutif Wuttisak Wuttiamporn secara peribadi mendapatkan bahan-bahan tempatan dan musim terbaik, yang terdiri daripada temuan jarang dari pembekal ceruk, termasuk ladang dan perikanan berskala kecil, untuk memastikan setiap hidangan mempunyai identiti dan kisah unik yang mengangkut penjamu ke pengembaraan kulinari.

Momen pengayaan diri boleh dinikmati di gim dan kolam bumbung, yang membenarkan pencinta kesejahteraan naik di atas panasnya bandar atau bersiap untuk malam yang menggembirakan di Thong Lor.

“Saya teruja untuk memperkenalkan tetamu kepada Madi Paidi Bangkok, Autograph Collection – sebuah hotel yang benar-benar unik yang akan menceritakan kisah destinasi dan mencipta pengalaman tetamu yang eklektik dan menginspirasi. Dengan menerima paradoks antara suasana perumahan Soi Pai Dee Ma Dee dan tenaga berdenyut Soi Thong Lor, setiap tetamu boleh mencari cara mereka sendiri untuk menerokai bandar dinamik ini,” kata Roger Parnow, Pengurus Kluster Umum, Madi Paidi Bangkok, Autograph Collection. “Kami menantikan untuk mengalu-alukan pelancong canggih ke Bangkok, sama ada mereka mencari penarikan diri yang damai di bandar atau pengembaraan yang menggembirakan.”

Madi Paidi Bangkok terletak di Soi Pai Dee Ma Dee (Soi Sukhumvit 53), sebuah jalan perumahan berpohon selari dengan Soi Thong Lor (Soi Sukhumvit 55), enklaf ultra trendi kelab malam, bar, restoran, dan pusat membeli-belah gaya hidup. Hotel ini berjarak pendek dari stesen kereta api langit Thong Lor BTS, yang menghubungkan seluruh bandar dengan mudah – termasuk hab perniagaan Sukhumvit. Lapangan Terbang Antarabangsa Suvarnabhumi berjarak 30 minit memandu, dan Lapangan Terbang Antarabangsa Don Mueang boleh dicapai dalam masa 40 minit.

Madi Paidi Bangkok, Autograph Collection akan menyertai Marriott Bonvoy – program perjalanan pemenang anugerah dari Marriott International – yang membolehkan ahli memperoleh dan menebus mata untuk penginapan mereka di hotel baru ini, dan di hotel dan resort lain di portfolio jenama luar biasa Marriott Bonvoy. Dengan aplikasi Marriott Bonvoy, ahli menikmati tahap personalisasi dan pengalaman tanpa sentuhan yang membolehkan mereka melancong dengan tenang.

Untuk ketahui lebih lanjut dan untuk menempah pelarian bandar di Madi Paidi Bangkok, Autograph Collection, sila layari http://www.madipaidibangkok.com/

Mengenai Autograph Collection® Hotels
Autograph Collection Hotels menyokong yang asli, mempertahankan keunikan masing-masing daripada lebih 280 hotel bebas di destinasi paling diingini di hampir 50 negara dan wilayah. Setiap hotel adalah hasil keghairahan, diilhamkan oleh visi, jiwa dan kisah yang jelas yang menjadikannya unik dan istimewa: Tepat Seperti Tiada yang Lain. Dipilih secara manual kerana kraf dan perspektif reka bentuk dan hospitaliti yang melekat padanya, hartanah Autograph Collection menawarkan momen pengayaan yang mendalam yang meninggalkan kesan abadi. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.autographhotels.com, dan terokai di media sosial melalui Instagram, Twitter, dan Facebook untuk diilhamkan oleh momen yang #TepatSepertiTiadaLain. Autograph Collection berbesar hati menyertai Marriott Bonvoy®, program perjalanan global dari Marriott International. Program ini menawarkan ahli portfolio jenama global yang luar biasa, pengalaman eksklusif di Marriott Bonvoy Moments dan manfaat yang tiada banding seperti malam percuma dan pengiktirafan Status Elit. Untuk mendaftar secara percuma atau untuk ketahui lebih lanjut mengenai program, lawati MarriottBonvoy.com.