Jenama Membuat Debut Menarik Konsep ‘Telefon-ke-Beg’ Baharu dengan Pemaparan Beg HONOR V, Memamerkan HONOR Magic V2 dan Melancarkan Varian Warna Baharu untuk HONOR 90

BERLIN, 1 Sept. 2023 — Jenama teknologi global HONOR hari ini mengumumkan visi strategiknya untuk masa depan telefon pintar di IFA 2023. Semasa sesi ceramah utamanya bertajuk “Buka Esok”, Ketua Pegawai Eksekutif HONOR George Zhao menggariskan komitmen jenama itu untuk menjadikan telefon pintar lipat arus perdana, dengan inovasi berpusatkan manusia terbaharunya termasuk telefon pintar lipat ke dalam teringan dan teramping HONOR, Magic V2. Jenama itu juga membuka tirai Beg HONOR V, konsep baharu yang membayangkan semula telefon pintar lipat sebagai beg boleh pakai, bergaya fesyen, menawarkan kemungkinan tidak terbatas untuk gaya dan ungkapan diri.


“Telefon pintar lipat HONOR telah menempuh perjalanan jauh, dengan setiap pengulangan mempamerkan kemajuan luar biasa dalam reka bentuk, fungsi dan ketahanan,” kata George Zhao, Ketua Pegawai Eksekutif HONOR. “Bukan itu sahaja, tetapi dengan konsep telefon ke beg kami yang dihidupkan melalui Beg HONOR V, kami meneroka penyelesaian mampan yang memanfaatkan teknologi lipat yang muncul untuk memberdayakan kreativiti dan membentuk gaya hidup esok.”

Membuka Sempadan Hadapan Teknologi Bergaya Fesyen

HONOR memeluk peranannya dalam membentuk gaya hidup masa depan dan membuka tirai Beg HONOR V, konsep “Telefon-ke-beg” baharu yang menandakan permulaan peranti elektronik dilihat sebagai kategori barangan pengguna bergaya sepenuhnya baharu yang menawarkan peluang tidak terhad untuk ungkapan diri.


Beg HONOR V kurang daripada 9mm apabila dilipat, yang lebih nipis daripada sesetengah telefon bar teratas di pasaran, menjadikannya lebih mudah alih daripada sebelum ini. Ia dengan lancar mengubah telefon pintar lipat ke dalam pernyataan fesyen fizikal-digital mutlak, berkat siri paparan sentiasa hidup (AOD) yang boleh disesuaikan yang meniru reka bentuk beg, termasuk unsur-unsur reka bentuk seperti rantai, bulu dan rumbai yang bertindak balas dan terumbang-ambing dengan telefon pintar apabila ia bergerak. Beg konsep juga serasi dengan pilihan tali dan rantai yang boleh ditukar, yang melekat pada engsel untuk membolehkan telefon pintar dipakai dengan mudah di bahu seperti beg biasa, membolehkannya menjadi “beg it” masa depan yang baharu.

Direka bentuk dengan kelestarian dalam fikiran, Beg HONOR V melambangkan komitmen HONOR terhadap alam sekitar. Selain menampilkan bahan mampan seperti kulit vegan untuk tali pinggangnya, AOD yang boleh disesuaikan tanpa had beg konsep ini boleh dipadankan dengan mana-mana pakaian. Memandangkan industri fesyen melampaui dunia fizikal ke ruang digital yang lebih banyak, teknologi membolehkan kemungkinan tidak terhad untuk gaya dan ungkapan diri. Dalam cara kecil ini, Beg HONOR V dapat membantu pengguna prihatin alam sekitar untuk mengurangkan penggunaan fesyen cepat, dan lebih penting lagi, ia membantu dunia fesyen menerima teknologi baru untuk menggalakkan pengguna membeli kurang, dan menggunakan lebih lama.

Menggemakan semangat jenama kolaborasi terbuka, HONOR telah bekerjasama dengan pencicip budaya terkemuka dari seluruh platform Anugerah Reka Bentuk Bakat Global HONOR, termasuk pengarah reka bentuk pakaian lelaki BURBERRY Bram Van Diepen, artis kontemporari Yunuene Esparza, dekan Kolej Antarabangsa Akademi Seni China Yuan Youmin dan artis antara disiplin Xiao Hui Wang, untuk mereka bentuk siri AOD kustom untuk peranti, menawarkan kemungkinan fesyen tanpa had. Dalam fasa seterusnya program ini, dengan membuka antara muka API yang membolehkan pereka bentuk memanggil sensor seperti giroskop, sentuhan atau sensor cahaya ambien, HONOR akan menjemput bakat-bakat baru muncul dari seluruh dunia untuk datang dengan reka bentuk mereka sendiri, mencerminkan tren reka bentuk dan inspirasi terkini, untuk membentuk semula gaya hidup.

Pameran Global Awal HONOR Magic V2

Semasa IFA 2023, HONOR juga mempamerkan telefon pintar lipat bendera baharunya, HONOR Magic V2, buat pertama kali di acara global, yang dengan sempurna menggambarkan visi HONOR untuk telefon pintar lipat, mendefinisikan semula penanda aras industri dengan peningkatan yang ketara merentasi faktor bentuk, bateri, paparan dan pengalaman pengguna.


HONOR Magic V2 adalah telefon pintar lipat ke dalam teringan dan teramping yang diperkenalkan HONOR setakat ini, menimbang hanya 231g[1] dan mengukur hanya 9.9mm[2] tebal apabila dilipat. Ia dilengkapi dengan generasi baharu Bateri Dwi Silicon-Karbon dengan ketebalan purata hanya 2.72mm, yang mencapai kapasiti setinggi 5,000mAh dalam ruang badan bendera lipat nipis dan ringan.

Selain nipis dan ringan, HONOR Magic V2 dilengkapi Engsel Titanium Super-ringan yang pertama seumpamanya dan keluli proprietari baharu HONOR, memberikan ketahanan dan daya tahan tambahan kepada mekanisme engsel. HONOR Magic V2 juga memperoleh pensijilan ketahanan yang dicari-cari daripada SGS, dengan membolehkan engsel bertahan lebih daripada 400,000 lipatan, memastikan jangka hayat sehingga sepuluh tahun untuk melipat 100 kali sehari.

HONOR Magic V2 dilengkapi persediaan kamera tiga ganda belakang yang merangkumi Kamera Utama 50MP (f/1.9), Kamera Ultra-Lebar 50MP (f/2.0), dan Kamera Telefoto 20MP (f/2.4). Persediaan kamera dual hadapan menampilkan dua Kamera 16MP (f/2.2).

Menggabungkan inovasi berpusatkan manusia, HONOR Magic V2 juga menyokong teknologi Redaman PWM 3840Hz yang terkemuka dalam industri meminimumkan ketegangan mata, memastikan pandangan selesa walaupun semasa penggunaan yang panjang.

Pengalaman interaktif baharu dimungkinkan oleh HONOR Magic V2. HONOR Magic V2 bukan sahaja menyokong fotografi melayang tetapi juga pengalaman melayang lain seperti mesyuarat dan hiburan. Buat pertama kali, HONOR Magic V2 menyokong Ruang Selari, yang bukan sahaja membolehkan data kerja dan kehidupan disimpan secara berasingan dan data diasingkan dengan selamat, tetapi juga memungkinkan aplikasi ruang dwi-ruang beroperasi secara bebas sejajar, seolah-olah telefon kedua dimasukkan ke dalam telefon lipat.


Warna Baharu untuk Pemenang Anugerah EISA HONOR 90

Melengkapkan kemas kini produknya, HONOR juga mengumumkan bahawa HONOR 90 telah memenangi Pilihan Terbaik Telefon Pintar 2023-2024 yang dicari-cari daripada Persatuan Imej dan Bunyi Pakar (EISA). Meraikan kemenangan itu, HONOR melancarkan warna Biru Merak yang sedang tren untuk HONOR 90 di seluruh dunia.

Mengenai HONOR

HONOR ialah penyedia peranti pintar terkemuka global. Ia komited untuk menjadi jenama teknologi ikonik global dan mewujudkan dunia pintar baharu yang inklusif untuk semua melalui produk dan perkhidmatan berkuasa tingginya. Dengan fokus yang tidak goyah terhadap R&D, ia komited untuk membangunkan teknologi yang memberdayakan orang di seluruh dunia untuk pergi lebih jauh, memberi mereka kebebasan untuk mencapai dan lakukan lebih banyak. Menawarkan rangkaian telefon pintar, tablet, laptop dan peranti pakai yang berkualiti tinggi untuk memenuhi setiap bajet, portfolio produk inovatif, premium dan dipercayai HONOR membolehkan orang menjadi versi terbaik diri mereka.

Untuk maklumat lanjut, sila layari HONOR dalam talian di www.hihonor.com atau e-mel newsroom@hihonor.com

http://community.hihonor.com/