Para pengunjung dijemput untuk menikmati suasana romantis sebuah taman tropika sambil menikmati pelbagai minuman dan pemandangan menakjubkan bandar Surabaya yang berkilauan.

SURABAYA, Indonesia, 1 Sept. 2023 — Four Points by Sheraton Surabaya, Pakuwon Indah, yang terletak di Pakuwon Indah, memperkenalkan Soiree Rooftop and Bar yang memukau di tingkat tertinggi hotel bintang empat ini, di aras M3. Dipertingkatkan dengan reka bentuk mural “Mystical Banquet” yang dicipta oleh pasukan Hallowall, yang terdiri daripada Vanvun dan Peter Hermanto, Soiree Rooftop and Bar menawarkan kepada para pengunjung tempat percutian yang menyegarkan di tengah-tengah cahaya bandar Surabaya.

Surabaya (01/09) - Soiree Rooftop and Bar, yang terletak di Four Points by Sheraton Surabaya, Pakuwon Indah, menawarkan saat-saat yang tak terlupakan di tengah-tengah daya tarik alam yang romantis dan pesona bandar Surabaya yang berkilauan.
Surabaya (01/09) – Soiree Rooftop and Bar, yang terletak di Four Points by Sheraton Surabaya, Pakuwon Indah, menawarkan saat-saat yang tak terlupakan di tengah-tengah daya tarik alam yang romantis dan pesona bandar Surabaya yang berkilauan.

Sekumpulan influencer dan media tempatan di Surabaya menghadiri majlis pembukaan Soiree Rooftop and Bar hari ini. Pada kesempatan ini, mereka berpeluang untuk menikmati pelbagai tawaran minuman dan snek ringan sambil menghayati suasana indah dan menyeronokkan Soiree Rooftop and Bar.

Untuk terus mendapatkan maklumat terkini dan menemui pelbagai promosi menarik, ikuti akaun Instagram @Soireerooftopbar.

Soiree Rooftop and Bar, Destinasi Utama Surabaya untuk Warganegara Bandar

Di tengah-tengah kesibukan hidup di Surabaya, Soiree Rooftop and Bar berdiri sebagai oasis bagi para pengunjung yang mencari peluang melarikan diri buat seketika. Menduduki salah satu struktur tinggi bandar ini, dihiasi dengan reka bentuk dalaman yang menggabungkan taman tropika dan suasana pantai, disertai bunyi muzik lounge, Soiree Rooftop and Bar menawarkan pengalaman yang menyegarkan kepada para pengunjung.

Mural bertema “Mystical Banquet” menceritakan kisah soiree, yang bermaksud perhimpunan antara rakan-rakan dan saudara-mara pada petang hari, disertai muzik dan tawaran yang menggoda selera. Reka bentuk mural di Soiree Rooftop and Bar juga kaya dengan elemen khas Surabaya, seperti Jambatan Suramadu dan Balai Pemuda yang mewakili ‘hubungan’ dan ‘belia’. Di kawasan tengah, ikon “Sura” dan “Baya”, bersama dengan Batik Kawung Jawa, bergabung dengan gaya art deco dan flora tropika.

“Soiree Rooftop and Bar adalah lokasi ideal untuk golongan bandar yang bersemangat muda yang menghargai sentuhan artistik dan suasana yang menyenangkan dan mesra. Sambil menikmati daya tarik ajaib gabungan taman dan pantai, bersama pemandangan bandar dan muzik yang menenteramkan, para pengunjung boleh menikmati pelbagai tawaran minuman istimewa kami, seperti House of Cocktails yang dihasilkan oleh Mixologist kami,” kata Faishal Azhar, Complex Assistant F&B Marketing Manager, The Westin Surabaya dan Four Points by Sheraton Surabaya, Pakuwon Indah.

Terdapat lebih daripada 20 jenis koktel yang tersedia di Soiree Rooftop and Bar, termasuk Nothing Campari 2 U, Passionova, dan Sweet O’Mighty. Selain pilihan koktel, para pengunjung juga boleh menikmati pelbagai minuman tanpa alkohol dan malah membuat minuman sendiri seperti seorang Mixologist. Selain pelbagai minuman, tetamu boleh menikmati pelbagai perisa Shisha dan snek ringan seperti pretzel, Cajun Cheese Fries, Trio Cheese Beef Burger, dan banyak lagi.

Sama luar biasanya di Soiree Rooftop and Bar adalah hiburan muziknya, yang menampilkan konsep santai dan lounge. DJ akan naik pentas pada hujung minggu, sementara kugiran live akan membuat persembahan pada hari-hari lain. Selain itu, setiap hujung minggu, tempat ini akan menganjurkan pelbagai persembahan khas dengan kerjasama komuniti Surabaya yang pelbagai, merangkumi kumpulan DJ, ahli mixologi, dan peminat muzik.

Soiree Rooftop and Bar juga bertujuan untuk menjadi destinasi hiburan mesra alam dan mampan di Surabaya, sambil menyokong perusahaan kecil dan sederhana (PKS) tempatan. “Kami mahu memperkukuh komitmen kami terhadap kelestarian serta memberdayakan PKS tempatan. Salah satu cara adalah dengan memperoleh bahan-bahan minuman kami dari pelbagai wilayah di Indonesia, seperti Bali, Jakarta, dan Mojokerto. Selain itu, di Soiree Rooftop and Bar, kami mengutamakan penggunaan bahan mesra alam untuk peralatan kaca kami, termasuk pilihan seperti kulit betik dan tembikai. Kami bertekad untuk secara konsisten mengurangkan penggunaan plastik dengan memilih bahan yang boleh dikitar semula dengan mudah,” tambah Faishal.

Tawaran istimewa pada bulan September

Pelbagai tawaran istimewa tersedia di Soiree Rooftop and Bar untuk meraikan pembukaannya pada bulan September. Tetamu boleh menikmati pelbagai minuman istimewa dan bentuk hiburan yang berbeza, bersama menu a la carte atau shisha. Di samping itu, dengan menjadi ahli Marriott Bonvoy, para pengunjung boleh mengumpul mata yang boleh ditukar di seluruh rangkaian hotel Marriott di seluruh dunia untuk malam percuma, naik taraf, diskaun, dan banyak lagi. Ganjaran baucar menarik akan diedarkan kepada ahli setia. Di Soiree Rooftop and Bar, ahli Marriott Bonvoy juga menikmati diskaun tambahan 15% selama sebulan.

Mengenai Soiree Rooftop and Bar

Soiree Rooftop and Bar adalah destinasi terbaru dari Four Points by Sheraton Surabaya, Pakuwon Indah. Terletak di tingkat tertinggi Pakuwon Mall Surabaya, pusat membeli-belah utama bandar ini, Soiree Rooftop and Bar menawarkan pemandangan memukau cahaya bandar Surabaya yang berkilauan. Tempat ini menyajikan pelbagai pilihan koktel dan mocktail istimewa, bersama pelbagai pilihan makanan dan shisha, semuanya untuk dinikmati bersama persembahan kugiran langsung harian istimewa dan sesi DJ yang diadakan setiap hujung minggu. Ruang ini direka untuk memberikan pengalaman yang menyeronokkan kepada para pengunjung.

Mengenai Four Points by Sheraton

Four Points by Sheraton adalah jenama global dengan 300 hotel di 44 buah negara dan wilayah. Di Four Points, perjalanan dicipta semula di mana klasik tanpa masa dipadankan dengan butiran moden, dipasangkan dengan khidmat yang ikhlas dalam suasana santai – di seluruh dunia. Hotel Four Points boleh didapati di pusat bandar, berhampiran pantai, berdekatan lapangan terbang, atau di pinggir bandar. Setiap hotel menawarkan tempat biasa untuk bersantai sambil menikmati rasa tempatan yang sebenar, di mana tetamu boleh menonton sukan dan menikmati program Best Brews® jenama. Four Points berbangga mengambil bahagian dalam Marriott Bonvoy®, program perjalanan global dari Marriott International. Program ini menawarkan kepada ahli portfolio jenama global yang luar biasa, pengalaman eksklusif di Marriott Bonvoy Moments dan faedah tanpa tandingan termasuk malam percuma dan pengiktirafan Status Elit. Untuk mendaftar secara percuma atau untuk maklumat lanjut mengenai program ini, layari marriottbonvoy.com. Untuk ketahui lebih lanjut mengenai Four Points, layari kami di https://four-points.marriott.com/.

Mengenai Marriott International

Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) berpusat di Bethesda, Maryland, Amerika Syarikat, dan merangkumi portfolio lebih daripada 7,500 hartanah di bawah 30 jenama terkemuka yang merentasi 132 buah negara dan wilayah. Marriott mengendalikan dan membenarkan hotel serta melesenkan resort milik percutian di seluruh dunia. Syarikat ini menawarkan Marriott BonvoyTM, program perjalanan yang sangat dihargai. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web kami di www.marriott.com, dan untuk berita syarikat terkini, layari