Laporan pasaran global The Business Research Company kini dikemas kini dengan maklumat pensaizan pasaran terkini untuk tahun 2023 dan diramalkan sehingga 2032

LONDON, 11 Sept. 2023 — Seperti analisis The Business Research Company, pasaran farmaseutikal dijangka mengalami pertumbuhan yang ketara pada tahun-tahun akan datang, dengan unjuran menunjukkan trajektori yang luar biasa. Dijangkakan pasaran akan melonjak ke $2,050 bilion menjelang 2025 dan seterusnya meningkat mendadak ke $3,206 bilion menjelang tahun 2030. Pengembangan dinamik ini disebabkan oleh pelbagai faktor, termasuk kemajuan dalam teknologi penjagaan kesihatan, peningkatan perbelanjaan penjagaan kesihatan global, dan peningkatan prevalens penyakit kronik, yang semuanya mendorong permintaan untuk produk dan perkhidmatan farmaseutikal.

tbrc Logo

Dalam landskap farmaseutikal yang berkembang pesat ini, risikan perniagaan dan wawasan pasaran memainkan peranan penting dalam membimbing syarikat ke arah membuat keputusan yang bermaklumat. Laporan daripada The Business Research Company (TBRC) menawarkan bantuan yang tidak ternilai kepada perniagaan dalam industri farmaseutikal. Laporan-laporan ini menyediakan analisis komprehensif tentang tren pasaran, landskap persaingan, dan peluang baru yang muncul, membolehkan syarikat farmaseutikal untuk terus ke hadapan.

Dengan memanfaatkan laporan TBRC, perniagaan boleh merangka strategi secara berkesan, mengenal pasti pasaran yang belum diterokai, dan membuat pelaburan yang bermaklumat, memastikan mereka kekal kompetitif dan berjaya dalam sektor yang berkembang pesat ini.

Terokai laporan pasaran teratas sebelas The Business Research Company dalam industri farmaseutikal:

1. Laporan Pasaran Global Antibodi Ubat Konjugat 2023
https://www.thebusinessresearchcompany.com/report/antibody-drug-conjugates-global-market-report

Pasaran antibodi ubat konjugat global dijangka berkembang daripada $16.15 bilion pada 2027, dengan kadar pertumbuhan tahunan terkompaun (CAGR) 22.4%. Pertumbuhan ini didorong oleh peningkatan prevalens kanser di seluruh dunia.

2. Laporan Pasaran Global Eritropoietin (EPO) 2023
https://www.thebusinessresearchcompany.com/report/erythropoietins-global-market-report

Pasaran eritropoietin dijangka mengalami pertumbuhan dalam saiz pasaran, naik daripada $24.2 bilion pada 2027, dengan CAGR 11.7%. Pengembangan pasaran eritropoietin yang dijangkakan ini disebabkan oleh peningkatan prevalens penyakit buah pinggang kronik, yang dijangka mendorong permintaan pada tahun-tahun akan datang.

3. Laporan Pasaran Global G-CSF (Faktor Rangsangan Koloni Granulosit) 2023
https://www.thebusinessresearchcompany.com/report/gastrointestinal-devices-global-market-report

Pasaran peranti gastrointestinal global dijangka berkembang daripada $13.7 bilion pada 2027, dengan kadar pertumbuhan tahunan terkompaun (CAGR) 6.6%. Pertumbuhan ini boleh dikaitkan dengan peningkatan kejadian penyakit gastrointestinal, yang memainkan peranan penting dalam mendorong permintaan untuk peranti gastrointestinal.

4. Laporan Pasaran Global HP (Kekuatan Tinggi) API 2023
https://www.thebusinessresearchcompany.com/report/hp-high-potency-api-global-market-report

Pasaran global untuk API (Bahan Aktif Farmaseutikal) berkekuatan tinggi dijangka meningkat daripada $36.14 bilion pada 2027, dengan kadar pertumbuhan tahunan terkompaun (CAGR) 7.9%. Pertumbuhan ini didorong oleh peningkatan kes kanser dan peningkatan jualan ubat kanser, yang memainkan peranan penting dalam mendorong pasaran API berkekuatan tinggi.

5. Laporan Pasaran Global Perencat Faktor Pertumbuhan Endotelium Vaskular (VEGF) 2023
https://www.thebusinessresearchcompany.com/report/vascular-endothelial-growth-factor-inhibitors-global-market-report

Saiz pasaran untuk perencat faktor pertumbuhan endotelium vaskular (VEGF) dijangka meningkat daripada $12.11 bilion pada 2027, dengan kadar pertumbuhan tahunan terkompaun (CAGR) 7.8%. Pertumbuhan ini terutamanya disebabkan oleh peningkatan prevalens penyakit kanser dan degenerasi makula, yang dijangka menjadi pendorong utama pasaran perencat VEGF.

6. Laporan Pasaran Global Anestetik 2023
https://www.thebusinessresearchcompany.com/report/anesthetics-global-market-report

Satu tren baru yang muncul dalam pasaran anestetik adalah pengkonsolidasian melalui pengambilalihan. Tren ini terutamanya didorong oleh pelaburan besar yang diperlukan untuk penyelidikan dan pembangunan (R&D) serta pembangunan harta intelek (IP) untuk menubuhkan syarikat yang terlibat dalam pengeluaran ubat anestetik. Oleh itu, penggabungan dan pengambilalihan diiktiraf sebagai pendekatan cekap dan kos efektif dalam hal ini.

7. Laporan Pasaran Global Antasid 2023
https://www.thebusinessresearchcompany.com/report/antacids-global-market-report

Satu tren baru yang muncul dalam pasaran antasid ialah pengenalan antasid pelarut mulut. Walaupun antasid secara tradisinya tersedia dalam bentuk tablet, cecair dan serbuk, penyelidik kini telah membangunkan antasid pelarut mulut yang terdiri daripada mikro-butiran yang larut dengan cepat di mulut. Butiran dalam antasid ini berfungsi secara efervesen, memberi pengguna pilihan larutan pantas yang mudah untuk kelegaan kepedihan dan loya.

8. Laporan Pasaran Global Antiemetik dan Antinausean 2023
https://www.thebusinessresearchcompany.com/report/antiemetics-and-antinauseants-global-market-report

Pengeluar dalam pasaran antiemetik dan antinausean memanfaatkan nanoteknologi untuk menyampaikan agen terapeutik dengan tepat ke tapak tertentu secara terkawal, menggunakan nanoperubatan dan sistem penyampaian nano. Terdapat kecenderungan yang semakin meningkat dalam kalangan pengeluar ubat antiemetik dan antinausean untuk menggunakan nanoperubatan atau ubat nano untuk meningkatkan keberkesanan ubat mereka dan meningkatkan aliran pendapatan mereka.

9. Laporan Pasaran Global Ubat Anti-Tiroid 2023
https://www.thebusinessresearchcompany.com/report/anti-thyroid-drugs-global-market-report

Pasaran global untuk ubat anti-tiroid dijangka mencapai $2.78 bilion menjelang 2027, dengan