VISBEK, Jerman, 1 Sept. 2023 — EW Nutrition, pembekal penyelesaian pemakanan haiwan berfungsi global yang terkemuka, mengalu-alukan Jan Vanbrabant sebagai Ketua Pegawai Eksekutifnya yang baharu.

Jan mempunyai ijazah PhD dalam bidang mikrobiologi dan merupakan pengurus berpengalaman dalam kesihatan dan pemakanan haiwan, setelah memegang jawatan kepimpinan di DSM, Kumpulan Erber, Biomin dan Kemin.

“Kami sangat gembira kerana telah menemui pemimpin pengurusan yang kuat dalam diri Jan, yang mewakili falsafah EW Nutrition,” kata Jan Wesjohann, Pengarah Urusan syarikat induk EW Group. “EW Nutrition ialah syarikat yang dipacu inovasi, dengan pelaburan intensif dalam R&D. Bersama-sama dengan Jan kami ingin memasuki fasa pertumbuhan seterusnya EW Nutrition.”

“Saya sangat teruja untuk menyertai pasukan EW Nutrition,” kata Jan Vanbrabant. “Fokus jangka panjang EW Nutrition telah mewujudkan portfolio yang sangat kompetitif. EW Nutrition berada dalam kedudukan unik untuk menyokong pelanggannya dalam menguasai cabaran persekitaran kesihatan dan pemakanan haiwan yang berubah.”

Bekas CEO Michael Gerrits menuju persaraan selepas enam tahun memimpin EW Nutrition. “Saya ingin berterima kasih kepada Michael Gerrits atas tanggungjawab pentingnya dalam membawa syarikat ke peringkat seterusnya,” kata Jan Wesjohann.

Mengenai EW Nutrition

EW Nutrition ialah syarikat pemakanan haiwan global yang menawarkan penyepaduan, syarikat makanan, dan perkhidmatan veterinar penyelesaian menyeluruh untuk kesihatan usus dan prestasi haiwan, kualiti makanan, daya cerna, dan banyak lagi. Ia memberi tumpuan kepada menggalakkan pertumbuhan mampan melalui pengurangan FCR, sokongan semula jadi terhadap cabaran, pengurangan keperluan antibiotik, dan pengeluaran protein mesra alam.

Hubungi:

Ilinca Anghelescu, marketing@ew-nutrition.com