6,000 lokasi Marriott yang layak boleh memanfaatkan set lengkap produk dan perkhidmatan EV Connect untuk memasang, mengurus dan melayani tetamu pemandu EV.

EL SEGUNDO, Calif., 19 Sept. 2023 /CNW/ — Dengan 14 juta kenderaan elektrik (EV) dijangka berada di jalan raya menjelang akhir 2023, menyediakan infrastruktur pengecasan telah menjadi keutamaan bagi industri perhotelan. Untuk memenuhi permintaan ini, EV Connect hari ini mengumumkan perjanjian dengan pemimpin perhotelan Marriott International untuk memudahkan pengecasan EV untuk hartanah dan tetamunya. Dengan EV Connect, harta tanah Marriott akan mempunyai penyelesaian siap pakai untuk dengan mudah menambah dan menguruskan stesen pengecasan EV melalui platform EV Connect. Ini adalah perjanjian pertama jenis ini untuk Marriott dan memastikan bahawa lokasi yang mengambil bahagian dapat menyediakan infrastruktur pengecasan yang boleh dipercayai di lokasi di Amerika Syarikat dan Kanada.

“Apabila dunia beralih ke arah tenaga mampan dan pengangkutan bersih, hotel dan resort yang menyediakan kemudahan pengecasan untuk EV dapat menarik tetamu yang mengutamakan kelestarian dan perjalanan neutral karbon. Kerjasama antara EV Connect dan Marriott menandakan kemajuan besar perluasan pasaran EV, dan ia mempunyai implikasi penting bagi sektor perhotelan secara keseluruhan,” kata Ram Ambatipudi, Naib Presiden Kanan Pembangunan Perniagaan di EV Connect.

Platform pengecasan EV Connect memudahkan persediaan stesen pengecasan, pengurusan, dan pengoptimuman, disokong oleh perkhidmatan pelanggan premium, dari pemasangan hingga sokongan pemandu. Harta tanah Marriott akan mempunyai keupayaan untuk memilih perkakasan pengecasan yang digunakan pada platform terbuka, membolehkan mereka mengukur keperluan pengecasan EV untuk keperluan unik lokasi individu. Dengan EV Connect Shield, rancangan jaminan bahagian dan buruh yang komprehensif, pemilik harta tanah Marriott akan tenang mengetahui bahawa tugas operasi dan penyelenggaraan penting dilakukan oleh personel yang berkelayakan, termasuk pembaikan stesen pengecasan, sokongan perisian, dan buruh lapangan, dari menyelesaikan isu teknikal kecil hingga perkhidmatan penyumberan dan penggantian bahagian.

“Tetamu kami semakin mengharapkan stesen pengecasan EV di harta kami, dan kerjasama ini akan membantu kami memenuhi permintaan pengguna yang berkembang pesat dan meneruskan matlamat kelestarian syarikat,” kata Andrew Bodziak, Naib Presiden Kanan Operasi Global di Marriott International. “Dengan EV Connect, kami boleh menawarkan harta tanah perkhidmatan siap pakai dari hulu ke hilir, memudahkan proses perancangan, pemasangan, dan penyelenggaraan sambil serentak memberikan perkhidmatan berkualiti tinggi yang diharapkan tetamu kami.”

Marriott International membentuk industri perhotelan moden dengan portfolio hampir 8,600 hartanah, beroperasi di bawah 31 jenama merentasi 139 negara dan wilayah. Oleh kerana Marriott memberi tumpuan kepada meningkatkan pengalaman tetamu dan memudahkan pengembara memilih pilihan pengangkutan mampan, stesen pengecasan di harta tanah Marriott akan kelihatan pada aplikasi EV Connect, membolehkan tetamu mencari dan membayar pengecasan EV.

Untuk mempelajari lebih lanjut tentang bagaimana EV Connect menyediakan penyelesaian lengkap dari hulu ke hilir yang fleksibel untuk harta tanah Marriott sambil meningkatkan pengalaman perjalanan EV, sila lawati www.evconnect.com/marriott.

Perihal EV Connect
EV Connect bermisi untuk membina planet yang lebih baik dengan membolehkan elektrik sebagai bahan api pengangkutan. Melalui platform pengecasan terbuka dan inovatifnya, EV Connect memudahkan persediaan, pengurusan, dan pengoptimuman stesen pengecasan dengan perkhidmatan pelanggan premium, dari pemasangan hingga sokongan pemandu. EV Connect membimbing syarikat semua saiz dalam mengurus rangkaian pengecas sambil menyampaikan pengalaman pengecasan EV yang lancar yang memberi kuasa kepada pemandu.

Ditubuhkan pada tahun 2010, EV Connect adalah anak syarikat Schneider Electric yang melayani pelanggan di 41 negeri di Amerika Syarikat, termasuk GM, Avista Utilities, Love’s Travel Stops, Verizon, Marriott, Hilton, Western Digital, ADP, New York Power Authority, dan pelbagai perbandaran. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.evconnect.com dan ikuti kami di Twitter dan LinkedIn.

SUMBER EV Connect