MIKOŁÓW, Poland, 11 Sept. 2023

Pewujudan rum pengumpul. Projek ini dengan Dictador menjadikan Kumpulan Modal Bursa Saham Warsaw paling moden dan dinamik dalam dunia aset digital.

Dictador Europe dan Kumpulan Modal Bursa Saham Warsaw telah memasuki perkongsian yang bertujuan untuk membawa kepada pengeluaran token untuk rum pengumpul dan perdagangan mereka pada platform perdagangan khas yang disediakan oleh Bursa Saham Warsaw. Pewujudan mungkin meliputi 60,000 liter rum dari tahun 1983 hingga 1988, yang disimpan dalam lebih 100 tong kayu berusia lebih 100 tahun.

Matlamat projek ini adalah untuk membangunkan dan melaksanakan penyelesaian yang membolehkan pengeluaran dan perdagangan aset kripto yang mewakili rum pengumpul yang telah lama.

Botol Rum sebagai Karya Seni

Dictador adalah jenama mewah yang diiktiraf dan dihargai di seluruh dunia. Syarikat ini merintis penciptaan produk dan pengalaman kategori baru yang sama sekali tidak wujud, berdasarkan stok terbesar dunia, rum gred pelaburan, bernilai beberapa bilion dolar. Tradisi mencipta semangat ini telah diteruskan selama lebih 100 tahun, bertarikh kembali ke 1913. Kilang penyulingan Dictador terletak di Cartagena di Laut Caribbean di Colombia. Berkat lokasi unik ini, iklim mikro yang luar biasa tercipta, sempurna untuk mematangkan rum.

Cap dagangan Dictador bukan sahaja kualiti semangat yang luar biasa tetapi juga pendekatan perniagaan yang tidak konvensional dan perintis. Selama beberapa tahun, penerbit telah mengkhususkan diri dalam mencipta edisi pengumpul produk, seringkali bekerjasama dengan artis kontemporari terkenal seperti Lalique, Richard Orlinski, M-City (Mariusz Waras), Vhils, Tomasz Górnicki, Eva Minge, dan Mr. Brainwash. Berkat kerjasama ini, botol Dictador telah menjadi item pelaburan dan pengumpul. Beberapa bulan yang lalu, media global melaporkan bahawa botol dari edisi Golden Cities yang direka oleh M-City dibeli oleh pengumpul dengan harga $1.5 juta USD setiap satu.

Bagi tujuan projek pewujudan Dictador, syarikat bercadang untuk memperuntukkan sebahagian daripada sumber paling berharganya, yang mengandungi pemilihan rum berusia 35-40 tahun. Pada masa ini, ini adalah salah satu rizab rum tertua dan paling jarang di dunia.

Platform Perdagangan untuk Aset Tersimbol

Sebagai sebahagian daripada strategi pembangunannya, Kumpulan Modal Bursa Saham Warsaw melaksanakan projek teknologi yang menangani cabaran pasaran kewangan moden dan jangkaan pelabur, serta menawarkan penyelesaian terobosan untuk pengumpul dan peminat.

Pasaran baru yang ditubuhkan akan membolehkan pewujudan aset bukan kewangan (aset kripto). Nilai mereka akan didigitalkan dan tercermin dalam token denominasi yang disebut. Berkat piawaian tinggi yang diambil dari pasaran modal tradisional, pasaran untuk aset tersimbol akan selamat dan telus untuk semua pengguna.

50 Juta Token

Pada akhirnya, pewujudan boleh meliputi 60,000 liter rum dengan kandungan alkohol antara 62 hingga 65%, yang menjalani penuaan dalam 99 tong dengan kapasiti 625 liter setiap satu. Daripada kuantiti penyulingan yang telah lama di atas, kira-kira 100,000 botol dengan kandungan alkohol 41-50% akan diisi. Projek ini bernilai 100 juta euro.

Dictador telah menjadi pemimpin dalam melaksanakan teknologi baru yang secara berkesan memanfaatkan blockchain dalam pembangunan jenama mewahnya selama beberapa tahun.

Berikutan pengalaman awal yang berkaitan dengan menawarkan produknya dalam bentuk token NFT berdasarkan produk fizikal Dictador Lalique dan Orlinski, yang penjualannya di platform BlockBar Amerika pada tahun 2021 berakhir dengan penjualan spektakuler.

Dictador Europe juga telah memulakan penciptaan komuniti sebagai sebahagian daripada projek ArtHouse Spirits DAO. Peringkat prajualan berakhir dengan transaksi berjumlah satu setengah juta euro.

Kawalan dan Audit

Sepanjang lima tahun pertama projek Dictador, syarikat menjamin jumlah rum yang sama seperti pada permulaan projek. Pada akhir setiap tahun kalendar, projek akan diaudit oleh entiti terkenal yang mengkhususkan diri dalam audit untuk mengesahkan kuantiti aset yang disimpan.

Permainan Pengganggu. Kumpulan Modal Bursa Saham Warsaw dan Dictador Menetapkan Standard Global Baharu untuk Pewujudan Minuman Keras.

Mengenai Dictador:

Dictador adalah jenama Art-House Spirit terakhir dengan minda dinamik dan memberontak. Selama lebih 100 tahun, Dictador telah mencipta rum tua gred pelaburan di jantung Cartagena, Colombia. Dibina di atas warisan kami, kami menghargai masa lalu tetapi kami didorong untuk memberi kesan positif pada masa depan.

Kami mempunyai barisan inisiatif produk baru yang sangat inovatif di bawah platform ‘Art Distilled’ di mana kami bekerjasama dengan artis, seperti: Lalique, Vhils, Richard Orliński, Tomasz Gornicki dan program botol Golden Cities M-City untuk menghasilkan koleksi seni halus utama $1bn yang pertama. Kami dengan berani mendorong sempadan teknologi dengan CEO robot berkuasa AI pertama kami, Mika, yang bertanggungjawab untuk wawasan data, provokasi strategik dan penghubung komuniti DAO. Kami adalah pemberontak yang menguasai metaverse dalam kemewahan, melalui program NFT kami; Organisasi Otonom Terdesentralisasi kami dan inisiatif pewujudan pasaran saham masa depan.

Usaha tanggungjawab sosial kami adalah untuk menyokong, membimbing, melindungi seni dan tempatnya di dunia semula jadi melalui inisiatif seperti siri seni suku Totem atau instalasi grafiti ‘Art Masters’ pertama di dunia di hutan Colombia.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: www.dictador.com / @the_dictador