Comcast

Comcast (NASDAQ:CMCSA) baru-baru ini mendedahkan inisiatif terbarunya untuk memperkenalkan dan mengedarkan aplikasi striming mituTV merentasi platform hiburan, termasuk Xfinity X1 dan Xfinity Flex, dengan pelan untuk ketersediaan di Xumo TV tidak lama lagi. Aplikasi mituTV membuat penampilan sulungnya pada 15 September 2023, di X1 dan Flex, menawarkan lebih 120 jam kandungan Latino asli dan siri popular daripada pencipta inovatif seperti Inland Entertainment Network, Digital Bodega, dan Immigration Archive Project.

Sebagai sebahagian daripada kerjasama ini, mituTV mengeluarkan program asli yang menarik, termasuk “Three G’s,” rancangan bual bersama yang menampilkan pelawak Erik Rivera, Sasha Merci, dan Jesus Sepulveda, yang terlibat dalam perbincangan lucu dan mudah dikenali mengenai pengalaman membesar Latino. Selain itu, “Girl, Let Me Tell You” ialah rancangan mingguan yang menampilkan wanita Latin Jessica Flores, Ivana Rojas, dan Glorelys Mora, yang dengan berani membincangkan topik seperti jangkaan keluarga, kerumitan hubungan, kemajuan kerjaya, dan mendefinisikan semula standard kecantikan.

Comcast telah mengalami pertumbuhan yang kukuh, dengan sahamnya pulang 30.5% setahun hingga kini, mengatasi peningkatan sektor Pengguna Budiman Zacks sebanyak 8%. Prestasi yang lebih baik ini disebabkan oleh perluasan asas pelanggan wayarles dan penawaran kandungan yang dipertingkatkan.

Perlu dinyatakan, pelan Comcast untuk beralih ke DOCSIS 4.0 dijangka akan memperluaskan keupayaan rangkaian dengan lebih cepat dan pada kos yang lebih rendah berbanding pesaingnya. Selain itu, perniagaan iklan syarikat yang semakin berkembang menyumbang kepada pertumbuhan garis atasnya.

Kerjasama baru-baru ini diumumkan antara divisi FreeWheel Comcast dan Roku (NASDAQ:ROKU), bertujuan untuk melancarkan tawaran teknologi inovatif untuk meningkatkan pengalaman striming TV. Kerjasama ini melibatkan mengintegrasikan permintaan aplikasi antara muka pengaturcaraan (API) Roku dengan platform TV FreeWheel, meringkaskan operasi iklan, meningkatkan kualiti inventori, dan meningkatkan hasil penerbit. Ia juga membolehkan pembidikan khalayak berasaskan data tanpa kuki dan menggunakan teknologi bilik data bersih untuk pengukuran dan pembaikan yang lebih baik. Selanjutnya, FreeWheel akan memanfaatkan penyelesaian Watermark Roku untuk memerangi penipuan dalam striming TV, memastikan iklan sampai kepada penonton sebenar dan mencegah pemalsuan isyarat pengukuran iklan.

Comcast juga melabur AS$4.5 juta dalam memperluaskan rangkaian kelajuan tinggi Xfinity 10G ke komuniti luar bandar di Planada, Merced County, CA, seterusnya memperluas jangkauannya ke kawasan yang kurang mendapat khidmat dan meningkatkan kesalinghubungan.

Perniagaan taman tema Comcast berada di landasan pemulihan yang kukuh, didorong oleh peningkatan kadar kemasukan dan pengenalan tarikan menarik seperti Super Nintendo World di Jepun, Velocicoaster di Orlando, dan Secret Life of Pets di Hollywood. Pembukaan masa depan yang dijangka, termasuk Super Nintendo World di Hollywood, Donkey Kong di Jepun menjelang 2024, dan pelancaran Epic Universe pada 2025, dijangka seterusnya mempercepatkan pertumbuhan.

Bagi suku ketiga 2023, Comcast menganggarkan hasil antara AS$29.33 bilion dan AS$30.28 bilion, dengan Anggaran Konsensus Zacks pada AS$29.69 bilion, mencadangkan penurunan kecil 0.52% tahun ke tahun.