HONG KONG, 10 Sept. 2023 – Sidang Kekayaan Digital SiBAN ke-23 (SiBAN DAS) akan diadakan di Abuja, ibu negara Nigeria, pada 6-7 September 2023, menandakan acara industri besar untuk pasaran crypto tempatan. CoinEx, sebagai salah satu pertukaran cryptocurrency paling dipercayai secara global, akan menghadiri dan menyokong sidang kemuncak sebagai Penaja Utama. Dianjurkan oleh pemimpin serantau, Persatuan Stakeholder dalam Teknologi Blockchain Nigeria (SiBAN), SiBAN DAS tahun ini bertujuan untuk memperdalam hubungan antara pengawal selia, pembuat dasar, dan pemegang taruh serta meneroka produk blockchain dan inovasi terkini secara bersama untuk menawarkan solusi blockchain khusus untuk mengukuhkan ekosistem crypto sedia ada.

Sebagai salah satu ekonomi terbesar di Afrika, Nigeria mempunyai potensi pertumbuhan dan peluang yang besar. Nigeria diletakkan sebagai salah satu negara teratas dalam penggunaan crypto secara global, dianggarkan 10.3% daripada penduduknya memiliki cryptocurrency. SiBAN DAS ke-23 akan mengalu-alukan lebih daripada 1,500 orang hadirin dari seluruh dunia, termasuk usahawan, sarjana, pegawai kerajaan tempatan, media, dan pelabur ternama. CoinEx sentiasa berusaha untuk membina platform perdagangan yang selamat, mudah digunakan, dan cekap untuk pengguna di seluruh dunia. CoinEx bersedia untuk mengembangkan lagi ke pasaran Nigeria dan mengukuhkan hubungan dengan pengguna dan rakan kongsi tempatan dengan peluang unik ini di Sidang Kekayaan Digital Aset SiBAN.

Sebagai salah satu acara crypto utama di Nigeria, sidang kemuncak ini menawarkan pengalaman eksklusif kepada para hadirin untuk belajar, berhubung, dan bertukar idea dengan pemimpin industri, pembuat dasar, pengawal selia, pelabur, dan peminat blockchain. Para hadirin akan dapat mengakses wawasan industri yang menyeluruh dan prospek perniagaan melalui siri perbincangan panel, dan pameran.

Sebagai rakan kongsi rasmi SiBAN DAS ke-23, CoinEx dengan sukacitanya membentangkan tawaran produk dan perkhidmatannya kepada audiens. Dalam persidangan dua hari itu, pasukan CoinEx akan memberi ucapan di sidang kemuncak membincangkan “Kewangan Tradisional dan Blockchain”, dan berkongsi wawasan industri yang berharga. “Ini merupakan kebanggaan yang amat besar untuk menjadi Penaja Utama rasmi SiBAN DAS ke-23. Ini merupakan peluang unik untuk memperdalam hubungan dengan industri blockchain Nigeria dan secara bersama memajukan penggunaan crypto.”

Sidang kemuncak ini dijangka menjadi momentum penting untuk ekonomi digital Nigeria, berpotensi mengubah negara ini menjadi hab crypto global. Dengan menjadi salah satu penaja utama, CoinEx berharap untuk membina hubungan yang lebih erat dengan komuniti blockchain tempatan dan menyampaikan pelbagai produk dan perkhidmatan crypto, membantu Nigeria terus berkembang dan berinovasi dalam sektor crypto.

Mengenai CoinEx
Ditubuhkan pada 2017, CoinEx ialah pertukaran cryptocurrency global yang komited untuk memudahkan perdagangan. Platform ini menyediakan pelbagai perkhidmatan, termasuk perdagangan spot dan margin, niaga hadapan, swap, pembuat pasaran automatik (AMM), dan perkhidmatan pengurusan kewangan untuk lebih 5 juta pengguna di lebih 200 negara dan wilayah. Ditubuhkan dengan niat awal untuk mewujudkan persekitaran cryptocurrency yang saksama dan hormat, CoinEx komited untuk membongkar halangan kewangan tradisional dengan menawarkan produk dan perkhidmatan yang mudah digunakan untuk menjadikan perdagangan crypto boleh diakses oleh semua orang.

SUMBER CoinEx Global Limited