NEW YORK, 15 Sept. 2023 – Jika anda telah membeli $100 Bitcoin pada tahun 2011, ia akan bernilai $3 juta apabila BTC berdagang pada $30,000 awal tahun ini – bolehkah Bitcoin BSC ($BTCBSC – bitcoinbsc.io) mengulangi pencapaian itu?

Para pelabur kripto pasti berfikir begitu, yang menjelaskan mengapa aset kripto staking ‘Bitcoin pada Rantai Pintar BNB’ telah mengumpul lebih daripada $2 juta dalam masa kurang daripada dua minggu apabila prajualan meluncur pantas ke garis penamat $3.96 juta.

Pada masa ini dihargai pada hanya $0.99 dalam prajualan – kira-kira harga Bitcoin pada tahun 2011 – Bitcoin BSC mempunyai profil risiko-ganjaran yang jauh lebih baik untuk pelabur berpotensi berbanding Bitcoin, apatah lagi hasil staking yang menjana aliran pendapatan untuk menopang pulangan modal.

Untuk memastikan tidak terlepas peluang prajualan alfa dan penyenaraian, yang mungkin minggu depan, ikuti akaun X (dahulu Twitter) projek dan sertai kumpulan Telegram.

Bitcoin berada dalam keadaan baik – dan Bitcoin BSC akan menjadi penerima manfaat utama

Di sebalik tajuk utama mengenai ‘musim sejuk kripto’ yang diikuti oleh kegagalan bank dan pertukaran kripto, Bitcoin sebenarnya kelihatan agak baik, dan begitu juga dengan duit terbitan dan tiruan Bitcoin yang bertujuan untuk menyediakan perbezaan nilai berbanding tawaran asal.

Bitcoin BSC, seperti Bitcoin, mempunyai jumlah bekalan sebanyak 21 juta token. Walau bagaimanapun, tidak seperti Bitcoin, ia beroperasi pada rangkaian bukti-staking, Rantai Pintar BNB, yang merupakan rantaian blok yang lebih murah dan cekap.

Duit alternatif Bitcoin terbaru ini mempunyai sesuatu yang lain yang tidak ada pada Bitcoin – staking yang terbina dalam reka bentuk.

Jika anda membeli Bitcoin BSC hari ini dengan BNB, anda boleh mula staking dan memperoleh hasil. Pembeli token melompat pada peluang untuk mula mengunci pendapatan pasif. Jadi lebih 1,000,000 $BTCBSC telah distake dan kini memperoleh kadar peratusan hasil tahunan (APY) sebanyak 268%.

Jumlah token $BTCBSC yang distake pada masa ini bersamaan dengan hampir separuh daripada jumlah $BTCBSC yang dijual setakat ini.

Selalunya apabila anda melihat APY dalam angka tiga digit, ia boleh membunyikan loceng amaran memandangkan jurang besar yang ia wakili berbanding kadar faedah semasa di ekonomi maju, yang berada dalam angka satu digit.

Semuanya telus dengan Bitcoin BSC, yang bermaksud anda boleh mengikuti berapa ramai pemegang token yang staking dengan melawati papan staking Bitcoin BSC masa nyata Bitcoin BSC.

Di samping itu, kontrak pintar projek telah diaudit, dan jaminan kecairan terkunci telah disediakan oleh pasukan untuk apabila ia disenaraikan pada pertukaran terdesentralisasi (DEX) Uniswap.

Staking Bitcoin BSC dibina di atas asas yang kukuh dan dibuka sekarang

Dengan $BTCBSC, tiada kejuruteraan kewangan algoritma tidak tembus dan gelap yang dibina di atas asas goyah seperti Terra Luna. Sebaliknya, Bitcoin BSC telah memperuntukkan 69% bekalan token untuk dibayar sebagai ganjaran kepada penstaker.

Token $BTCBSC pra-lombong telah dipancarkan pada kadar 0.25 $BTCBSC per blok dalam jadual pengeluaran blok yang meniru Bitcoin dengan menolak masa kembali ke 2011.

Ganjaran $BTCBSC dibayar setiap 10 minit dalam gaya yang serupa dengan rantaian blok Bitcoin.

Bitcoin BSC adalah sebahagian daripada gelombang baharu duit tiruan bitcoin ke dalam ruang bitcoin, memanfaatkan tema versi 2.0 tetapi, dalam kes ini, juga memanfaatkan kegunaan staking.

Duit tiruan bitcoin berasaskan staking ini hadir ke pasaran dengan keselamatan tambahan pembeli mengetahui bahawa sebahagian besar daripada komuniti pemegang token telah pun komited kepada projek melalui deposit mereka ke dalam kontrak pintar staking.

Ini bermakna apabila token dilancarkan pada pertukaran terdesentralisasi, akan ada jauh kurang tekanan jualan disebabkan kehadiran menjana hasil staking di hati tokenominya.

Duit terstaked mempunyai kunci pengeluaran tujuh hari, selepas itu token boleh dikeluarkan daripada staking pada bila-bila masa. Mereka yang memulakan staking selepas $BTCBSC disenaraikan akan dapat menstaked token mereka tanpa mengira sama ada mereka telah membeli dengan BNB atau ETH. Tetapi jika anda ingin memulakan staking sementara prajualan masih berjalan, maka anda mesti membeli dengan BNB.

Bitcoin BSC bukan sekadar duit tiruan Bitcoin atau duit meme ‘versi 2’ peniru

Staking menjadikan tawaran seperti Bitcoin BSC jauh lebih unggul berbanding duit tiruan meme versi 2 tanpa utiliti seperti Pepe 2.0, Dogecoin 2.0, Shiba Inu 2.0, atau bahkan seperti Bitcoin 2.0, yang satu-satunya persamaan dengan bitcoin adalah dalam nama token.

Kemudian ada duit seperti HarryPotterObamaSonic10Inu (HPOS10I) yang menggunakan tikar BITCOIN pada DEX – walaupun kebanyakan pertukaran terpusat enggan membenarkannya menggunakannya. Ia tidak mempunyai bekalan 21 juta dan sebenarnya adalah duit meme mengambil Bitcoin dengan sifar utiliti.

Walaubagaimanapun, sebagai duit meme yang telah mencapai tahap keviralan, HPOS10I telah menarik minat yang besar, memberikan contoh kuasa pengiktirafan nama jenama ‘bitcoin’. Daripada pelancaran hingga kemuncak, HPOS10I telah pulang 66,000% kepada pelabur awal, dengan syarat mereka menjual di puncak.

Tetapi Bitcoin BSC ingin bermain pada hujung spektrum yang lebih serius, di mana duit seperti Bitcoin Cash dan Bitcoin SV telah menarik perhatian yang besar sebagai alternatif kepada Bitcoin.

Walau bagaimanapun, aset ini adalah cabang daripada rantaian blok asal dan membawa semua beban dan kerumitan yang datang dengannya, seperti mengekalkan dan membangunkan protokol.

Namun, Bitcoin Cash adalah cabang terawal sedemikian jika kita mengecualikan Litecoin, dan walaupun agak jauh daripada paras tingginya, ia masih mampu mengatasi prestasi Bitcoin dalam beberapa minggu kebelakangan ini.

Bitcoin BSC boleh naik 7x atau lebih selepas pelancaran, seperti yang dilakukan BTC20

Kemudian ada duit BTC20 yang dilancarkan sedikit lebih sebulan lalu dan juga membandingkan secara positif dengan Bitcoin. Sementara bitcoin telah merosot, pada satu peringkat tergelincir di bawah $25,000 awal minggu ini, BTC20 tidak hanya kekal hijau, ia juga telah menjana hasil untuk para penstakernya.

Sementara Bitcoin turun 7.3% dalam tempoh 30 hari lalu, BTC20 naik 14% daripada harga senarai $1. Bitcoin Cash naik 4.5% dalam bulan lalu, juga mengatasi prestasi Bitcoin.

Kita juga perlu menambah bahawa dalam kes BTC20, tidak lama selepas disenaraikan, ia mencapai paras tertinggi sepanjang masa $5.9 untuk pulangan 6x bagi pelabur prajualan.

Walaupun beberapa pulangan perbandingan yang dinyatakan di atas mungkin tidak terasa terlalu spektakuler