1 6 ASK4 Announces Agreement to Be Acquired by GI Partners

SHEFFIELD, England, 14 Sept. 2023 – ASK4, penyedia terkemuka Eropah untuk sambungan Internet kritikal dalam bangunan kepada sektor hartanah multi-penyewa, hari ini mengumumkan bahawa GI Partners, pelabur terkemuka dalam perniagaan infrastruktur data kritikal, telah menandatangani perjanjian pasti untuk memperoleh syarikat itu daripada Bowmark Capital. ASK4 akan menjadi pelaburan infrastruktur data pertama GI Partners di Eropah. Transaksi ini tertakluk kepada kelulusan pengawalseliaan.


(PRNewsfoto/GI Partners)

Berpusat di Sheffield, UK, ASK4 menyediakan perkhidmatan Internet, IT dan IoT terurus merentasi 12 negara Eropah menyokong lebih daripada 320,000 pelanggan. Dengan sokongan rakan pelaburan semasanya, Bowmark Capital, ASK4 telah mengukuhkan kedudukan terkemuka dalam pasaran terasnya dan secara strategik berkembang ke dalam segmen baharu.

“Tujuan ASK4 adalah untuk menyokong orang dan komuniti untuk disambungkan, membolehkan mereka menjalani kehidupan dan bekerja secara produktif di rumah dan tempat kerja mereka,” kata Andrew Dutton, Ketua Pegawai Eksekutif ASK4. “Kami telah menikmati perkongsian yang hebat dengan Bowmark sepanjang lima tahun kebelakangan ini dan kami teruja tentang masa depan dengan GI ketika kami terus membangunkan cara kami menyokong pelanggan sedia ada dan memperluaskan penyampaian perkhidmatan kami ke komuniti multi-penyewa di seluruh Eropah dan Amerika Utara.”

“Tawaran teras ASK4 adalah penyampaian konektiviti Wi-Fi sepenuhnya terurus dalam bangunan multi-penyewa yang melayani pelajar, profesional bekerja dan orang yang bersara. Kami gembira dapat bermitra dengan Andrew Dutton dan pasukan ASK4 untuk melaksanakan usaha pengembangan geografi, sektor dan perkhidmatan yang fokus,” kata Matt Barker, Pengarah Urusan dan Ketua Eropah untuk Infrastruktur Data GI. “Kecemerlangan teknikal dan perkhidmatan ASK4 diletakkan dengan unik untuk menyediakan perkhidmatan terkemuka pasaran kepada pelabur dan operator hartanah nyata yang mendorong pengekalan, tempahan semula dan peningkatan pendapatan operasi bersih.”

Mark Prybutok dan Brendan Scollans, Ketua Bersama Infrastruktur Data GI, menambah “Kami gembira dapat mengumumkan pelaburan Eropah pertama kami untuk strategi Infrastruktur Data GI. Kami telah menjejaki perkembangan ASK4 selama bertahun-tahun, dan pasukan kami di Eropah dan AS bekerja rapat bersama-sama untuk melaksanakan pelaburan ini. Keseimbangan ASK4 antara hasil berkontrak berkualiti tinggi dan prospek pertumbuhan nilai tambah yang menarik menjadikannya penambahan yang sangat sesuai ke portfolio Infrastruktur Data GI.”

Mengenai ASK4
ASK4 beribu pejabat di Sheffield, United Kingdom dan merupakan penyedia perkhidmatan Internet terurus utama kepada bangunan multi-penyewa di 12 negara Eropah. ASK4 komited untuk menyediakan Internet kelajuan tinggi dan menyambungkan komuniti yang boleh dipercayai memastikan mereka dapat menjalani kehidupan dan bekerja secara produktif. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.ASK4.com.

Mengenai GI Partners
Ditubuhkan pada 2001, GI Partners ialah firma pelaburan swasta dengan lebih 150 pekerja dan pejabat di San Francisco, New York, Dallas, Chicago, Greenwich, Scottsdale, dan London. Firma ini telah mengumpul lebih daripada $41 billion modal dan melabur bagi pihak pelabur institusi terkemuka di seluruh dunia menerusi strategi ekuiti swasta, hartanah, dan infrastruktur data. Pasukan ekuiti swasta terutamanya melabur dalam syarikat kesihatan, perkhidmatan, dan perisian. Strategi hartanah memberi tumpuan terutamanya kepada hartanah teknologi dan sains hayat serta jenis hartanah khusus lain. Pasukan infrastruktur data terutamanya melabur dalam perniagaan infrastruktur aset keras yang menyokong ekonomi digital. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.gipartners.com/.

Media Kontak:
Chris Tofalli
Chris Tofalli Public Relations
914-834-4334
chris@tofallipr.com
Gretchen Robinson
Investor Relations
pr@gipartners.com

Jess Glover
Head of Marketing
jess.glover@ask4.com

SUMBER GI Partners