Pengerusi bersama Natasha Koifman dan Suzanne Boyd mengumpulkan pemimpin perubahan dan artis tempatan dan antarabangsa termasuk Nelly Furtado, Julien Christian Lutz pka Director X, Fefe Dobson, Russell Young, Michael Moebius dan lain-lain, mengumpul dana untuk pendidikan di Haiti
Muat turun Imej di sini – Kredit Getty Images (Jurugambar: Ryan Emberley)
TORONTO, 10 Sept. 2023 – Pengerusi bersama Natasha Koifman dan Suzanne Boyd menganjurkan Gala Perayaan Tahunan ke-15 Artists for Peace and Justice (APJ), acara intim yang mengumpulkan $700,000 malam ini dan $35 juta selama 15 tahun untuk pendidikan di Haiti.

Malam itu bermula dengan persembahan yang indah oleh pemuzik Haiti dan penyokong APJ sejak lama, Paul Beaubrun. George Stroumboulopoulos kemudian kembali ke pentas dalam peranannya sebagai pengacara malam itu, menyatakan penghargaan kepada para penyokong dan tetamu sambil meraikan ahli lembaga APJ yang terbaru, Kardinal Offishall.
Natasha Koifman, Pengerusi Lembaga Kanada dan AS dan Penganjur Bersama Gala Festival, bermula dengan memperingati ulang tahun ke-15 gala APJ. Beliau bercakap dengan penuh semangat tentang komitmennya kepada misi ini dan penghargaannya kepada para penyokong setia yang hadir. Membuka malam itu dalam nada yang bersyukur dan memotivasi, Koifman menekankan perubahan positif yang memungkinkan di Haiti berkat komitmen para penderma organisasi. Pelajar Haiti menghadapi banyak cabaran tetapi telah menemui tempat perlindungan yang selamat di sekolah yang dibina dengan derma APJ. Dengan kehadiran graduan Haiti William Osias, Koifman teringat akan saat dia hampir menitis air mata, melihatnya bersama keluarganya selepas lapan tahun di Akademi APJ, mengetahui sekolah ini membantunya menjadi seperti yang sepatutnya. Dia menekankan $35 juta dolar yang dikumpulkan daripada organisasi setakat ini dan 28,000 pelajar yang menghadiri sejak pembukaan akademi.
Antara perkara menarik pada malam itu termasuk:

Nelly Furtado diberi penghormatan dengan Anugerah Artis untuk Keadilan dan Keamanan rasmi atas aktivisme beliau yang teguh untuk hak kanak-kanak dan pendidikan di negara membangun, disampaikan oleh Lido Pimienta.
Dax Dasilva menyampaikan pengarah filem, artis dan pejuang kesejahteraan mental yang memenangi anugerah, Julien Christian Lutz pka Director X dengan Anugerah Pemimpin Perubahan Kanada yang berprestij atas impak yang dibuatnya menerusi gerakan transformatif yang mendedikasikan diri untuk meningkatkan kesedaran yang penuh keinsafan.
Persembahan istimewa dari pemuzik Haiti Paul Beaubrun dan Charmie, Derniere Reve dan Kodai Okuno, dan Lulusan APJ William Osias dan gitarisnya Henry Madner Mitcheal.
Lelongan langsung yang diketuai oleh bintang rancangan hit Trading up with Mandy Rennehan, Mandy Rennehan dan Lauren Ferraro mengumpul lebih $300,000.
Artis Anthony Ricciardi mengagumkan tetamu dengan seni interaktif langsung di tempat acara yang akan didermakan sebagai hadiah peringatan ke Akademi APJ untuk ulang tahun gala ke-15.
Natasha Koifman dan George Stroumboulopoulos memimpin saat mengilhamkan untuk “Dana Keperluan”, mengenal pasti keperluan penting di akademi Haiti untuk seragam dan gaji guru.

Penaja utama untuk acara tahun ini termasuk: Audi, Breitling, La Mer, Oxley Real Estate, NKPR, dan Flow Beverage Corp.
Untuk maklumat lanjut mengenai organisasi atau untuk membuat sumbangan, sila layari www.apjnow.org atau ikuti @artistsforpeace di media sosial.
Mengenai Artists for Peace and Justice
Artists for Peace and Justice (APJ) adalah organisasi nirlaba yang menggalakkan keamanan dan keadilan sosial serta menangani isu kemiskinan di seluruh dunia. Matlamat segera APJ adalah untuk berkhidmat kepada komuniti termiskin di Haiti dengan program dalam pendidikan, penjagaan kesihatan, dan martabat melalui seni. Organisasi ini komited kepada pembangunan mampan jangka panjang dalam kerjasama langsung dengan rakyat Haiti. Modelnya mudah: APJ percaya dalam memberdayakan komuniti tempatan, menggalakkan pertumbuhan ekonomi, dan kuasa pendidikan untuk mengubah sebuah negara. Untuk ketahui lebih lanjut, layari www.apjnow.org atau ikuti @arti