Pemacu pasaran termasuk peraturan kerajaan untuk pelepasan gas rumah hijau dan pelaporan ESG

BOULDER, Colo., 19 Sept. 2023 – Laporan baru daripada Guidehouse Insights meneliti peralihan penawaran perkhidmatan perkongsian mobiliti daripada kenderaan bertenaga enjin pembakaran dalaman (ICE) kepada EV.


(PRNewsfoto/Guidehouse Insights)

Pasaran EV dan infrastruktur pengecasan EV yang sepadan, yang disokong oleh peraturan dan insentif kerajaan serta kebimbangan alam sekitar, sosial dan tadbir urus korporat (ESG), sedang berkembang pesat di seluruh dunia. Bersama-sama dengan inisiatif kerajaan kebangsaan, kerajaan perbandaran di kawasan berpenduduk padat memperkenalkan undang-undang mereka sendiri untuk mengurangkan pelepasan ekzos. Menurut laporan baru daripada Guidehouse Insights, jumlah EV dalam perkhidmatan mobiliti di jalan raya dijangka berkembang pada kadar pertumbuhan kompaun tahunan keseluruhan sebanyak 49.6% daripada anggaran 7.9 juta EV pada tahun 2023 kepada anggaran 299.3 juta EV menjelang tahun 2032.

“EV dijangka meningkat sebagai nisbah kenderaan perkhidmatan perkongsian mobiliti dan untuk berkembang dalam jumlah keseluruhan kenderaan perkhidmatan perkongsian mobiliti,” kata Elizabeth Wilson, penganalisis penyelidikan dengan Guidehouse Insights. “Pemilikan kereta individu mungkin akan berkurangan apabila penduduk bandar menjadi lebih sedar akan peningkatan kos pemilikan, jejak karbon mereka, dan pilihan pengangkutan multimodal yang kurang mahal. Pengguna ini mungkin akan mencari kenderaan perkongsian mobiliti—termasuk penumpang e-hailing, program perkongsian kereta, dan pajakan korporat—untuk memenuhi keperluan kereta mereka.”

Kenderaan perkongsian mobiliti ini akan dikehendaki mematuhi peraturan kebangsaan dan subkebangsaan yang semakin ketat untuk pelepasan kenderaan, bersama-sama dengan undang-undang yang secara khusus ditujukan kepada syarikat perkhidmatan mobiliti di rantau tertentu. Dalam beberapa kes, mereka yang menggunakan perkhidmatan ini akan mencari penyelesaian pelepasan rendah, yang akan mendorong syarikat untuk mencari peluang untuk mengalih armada mereka kepada EV. Semakin banyak, perkhidmatan perkongsian mobiliti bekerjasama dengan pengeluar peralatan asli untuk menyediakan pemandu dengan EV dan penyelesaian pengecasan yang sedia ada dan membangunkan pilihan khusus EV untuk penunggang, menurut laporan itu.

Laporan EVs in Shared Mobility meneliti peralihan penawaran perkhidmatan perkongsian mobiliti daripada kenderaan bertenaga ICE kepada EV, dengan memberi perhatian kepada pemacu pasaran (peraturan kerajaan untuk pelepasan gas rumah hijau dan pelaporan ESG) dan halangan (kos dan ketersediaan perolehan kenderaan, kekangan infrastruktur pengecasan, dan sensitiviti harga pengguna). EV dalam perkongsian mobiliti mempunyai peluang yang mencukupi untuk berkembang sepanjang tempoh tinjauan, jika kerajaan meneruskan program subsidi dan peraturan mereka, perkongsian antara platform perkongsian mobiliti dan operator titik caj berterusan, dan permintaan pengguna untuk perkhidmatan perkongsian mobiliti melebihi pemilikan kereta individu di kawasan bandar. Ringkasan eksekutif laporan ini boleh dimuat turun secara percuma di laman web Guidehouse Insights.

Mengenai Guidehouse Insights
Guidehouse Insights, lengan perisikan pasaran khusus Guidehouse, menyediakan penyelidikan, data, dan perkhidmatan penanda aras untuk industri yang berubah dengan pesat dan sangat dikawal selia pada masa kini. Wawasan kami dibina berdasarkan analisis industri bekalan pihak secara mendalam, penyelidikan pengguna hujung utama, dan penilaian permintaan, yang dipadankan dengan pemeriksaan mendalam ke atas tren teknologi, untuk memberikan gambaran yang komprehensif tentang sistem infrastruktur teguh muncul. Maklumat tambahan mengenai Guidehouse Insights boleh didapati di www.guidehouseinsights.com.

Mengenai Guidehouse
Guidehouse ialah penyedia perkhidmatan perundingan terkemuka di peringkat global kepada sektor awam dan pasaran komersial, dengan keupayaan yang luas dalam perundingan pengurusan, teknologi dan risiko. Dengan menggabungkan kepakaran sektor awam dan swasta kami, kami membantu klien menangani cabaran paling kompleks mereka dan menavigasi tekanan peraturan yang signifikan dengan memberi tumpuan kepada transformasi perubahan, ketahanan perniagaan, dan inovasi pemacu teknologi. Merentasi pelbagai perkhidmatan nasihat, perundingan, penswastaan, dan digital, kami mewujudkan penyelesaian skalabil, inovatif yang membantu klien kami mengatasi kerumitan dan memposisikan mereka untuk pertumbuhan dan kejayaan pada masa depan. Syarikat ini mempunyai lebih daripada 16,500 profesional di lebih daripada 55 lokasi di seluruh dunia. Guidehouse ialah portfolio syarikat Veritas Capital, diketuai oleh profesional berpengalaman dengan kepakaran terbukti dan pelbagai dalam teknologi tradisional dan baru muncul, pasaran, dan isu-isu agenda penetapan yang mendorong ekonomi kebangsaan dan global. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.guidehouse.com.

* Maklumat yang terkandung dalam siaran akhbar ini mengenai laporan, EVs in Shared Mobility, merupakan ringkasan dan mencerminkan jangkaan semasa Guidehouse Insights berdasarkan data pasaran dan analisis tren. Ramalan dan jangkaan pasaran secara semula jadi tidak menentu dan keputusan sebenar mungkin berbeza dengan ketara daripada yang terkandung dalam siaran akhbar ini atau laporan. Sila rujuk kepada laporan penuh untuk pemahaman menyeluruh tentang andaian di sebalik kesimpulan laporan dan kaedah yang digunakan untuk membuat laporan. Guidehouse Insights mahupun Guidehouse tidak mengambil apa-apa kewajipan untuk mengemas kini sebarang maklumat yang terkandung dalam siaran akhbar ini atau laporan.

Untuk maklumat lanjut, hubungi:

Cecile Fradkin untuk Guidehouse Insights
+1.646.941.9139
cfradkin@scprgroup.com

SUMBER Guidehouse Insights