• Tonggak penting untuk implan pembinaan semula payudara / pektus yang boleh diserap yang baharu

Leipzig, Jerman, 5 September 2023 – BellaSeno GmbH, sebuah syarikat medtech bersertifikasi ISO 13485 yang membangunkan rangka boleh diserap menggunakan teknologi pembuatan tambahan, hari ini melaporkan data susulan setahun yang memberangsangkan untuk rangka payudara dan pektus excavatum.

Kedua-dua implan pektus dan payudara menunjukkan profil keselamatan yang sangat baik, diterima dengan baik oleh pakar bedah dan pesakit menyatakan kepuasan yang tinggi dan melaporkan peningkatan dalam kualiti hidup. Peningkatan ketara dalam skor kesakitan diperhatikan dalam pesakit pembinaan semula payudara dengan implan silikon sebelumnya. Semua payudara pesakit mengekalkan bentuk dan isipadu selepas pembedahan.

Majoriti pesakit yang didaftarkan dalam percubaan ini telah dirawat (13 daripada 20 pesakit pembinaan semula payudara dan 9 daripada 10 pesakit pembinaan semula pektus). Oleh itu, BellaSeno merancang pengembangan percubaan ke kajian pelbagai pusat dengan beberapa tapak percubaan di Eropah dan Australia.

Dengan rangka payudara dan pektus excavatum yang boleh diserap, BellaSeno telah membangunkan produk cetakan 3D terkemuka untuk pembedahan plastik dan pembinaan semula. Syarikat ini telah menunjukkan sifat rangka perubatan unggul dan melaporkan data dalam mesyuarat saintifik dan penerbitan semakan rakan sebaya.

“Susulan setahun yang positif adalah tonggak penting untuk rangka payudara dan pektus excavatum kami,” kata Mohit Chhaya, CEO BellaSeno. “Data ini mendekatkan kami kepada merealisasikan visi kami untuk menyediakan inovasi terobosan dalam dunia pembedahan payudara dengan menawarkan pilihan penjagaan peribadi. Data pertama pada manusia sangat menjanjikan setakat ini, menunjukkan keselamatan rangka yang sangat baik dan penerimaan produk yang tinggi dalam kalangan pakar bedah dan pesakit. Selain itu, pengambilan pesakit berjalan dengan baik, yang mengesahkan bahawa terdapat keperluan yang ketara untuk alternatif kepada implan silikon.”

Platform pembuatan BellaSeno yang bersertifikasi ISO 13485 direka untuk memenuhi keperluan rangka dari jaringan lembut hingga tulang dan membolehkan pengeluaran implan perubatan steril dibuat khas dan siap pakai.

###

Mengenai BellaSeno
BellaSeno GmbH ditubuhkan pada tahun 2015 dan beribu pejabat di kampus BioCity di Leipzig, Jerman, dengan anak syarikat di Brisbane, Australia. Syarikat ini membangunkan implan pembinaan semula jaringan lembut dan tulang boleh diserap baharu yang dibuat dengan pembuatan tambahan (percetakan 3D) di bawah pensijilan ISO 13485. Syarikat ini telah menerima sokongan kewangan yang besar daripada pelabur swasta serta Bank Pembangunan Saxony (SAB), Dana Serantau Eropah untuk Pembangunan Serantau (EFRE), Kementerian Persekutuan Pendidikan dan Penyelidikan Jerman (BMBF) dan kerajaan Australia. Syarikat ini juga dibiayai daripada sumber cukai berdasarkan bajet yang diluluskan oleh ahli Parlimen Negeri Saxony.


Hubungi BellaSeno
BellaSeno GmbH
Dr. Mohit Chhaya
mohit.chhaya@bellaseno.com
Tel.: +49 176 2283 9583

Pertanyaan Media
akampion
Dr. Ludger Wess / Ines-Regina Buth
Penasihat Pengurusan
info@akampion.com
Tel. +49 40 88 16 59 64
Tel. +30 23 63 27 68